Rezolvați prin Metoda reduceri și a Substituției,îmi puteți explica și cum trb să le fac vă rog ?..
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
eu știu doar cu reducere,acolo înmulțești sus cu 3 (pui la final o bara și pui ×3)după înmulțești toată ecuația de sus cu 3 adică 3×2x=6x după y×3=3y și 12×3=36 și iti va da ecuația:6x+3y=36 .Faci asta ca să poți reduce 3y de sus cu -3y de jos(-3y asta din a doua ecuatie)
Explicație pas cu pas:
Dupa le așezi una sub alta și sistemu tău trebuie sa arate asa : 6x+3y=36 (aici poți sa observi ca 3y se reduce)
x-3y=-1
după tragi o bara sub ele și le aduni și ecuația trebuie sa arate asa:7x=12+(-1) rezulta 7x=11 /(pui o bara pentru ca 3y s a redus cu -3y,toată treaba asta o faci ca să îl scoți pe x ,adică sa afli cât e x și după e foarte ușor sa îl afli și pe y)
după ce ai ajuns la 7x=11 îl scoți pe x=11 împărțit la 7
Dupa îl inlocuiesti pe x în ecuatie și îl afli pe y
Stiu ca nu ti am rezolvat exercițiul dar măcar sper ca ai mai înțeles ceva