Rezolvați, prin metoda substituției,sistemul:
{3x-y=1
{x+2y=5
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
2
3x-y = 1 => y = 3x - 1
x + 2y = 5 inlocuim pe y cu 3x -1 si avem:
x + 2(3x-1) =5
x + 6x - 2 = 5
7x = 2 + 5
7x = 7 => x = 7:7 => x=1
y = 3 *1 -1 = 3-1 =2
y=2
* = inmultire
x + 2y = 5 inlocuim pe y cu 3x -1 si avem:
x + 2(3x-1) =5
x + 6x - 2 = 5
7x = 2 + 5
7x = 7 => x = 7:7 => x=1
y = 3 *1 -1 = 3-1 =2
y=2
* = inmultire
102533:
Esti draguta, multumesc.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă