Matematică, întrebare adresată de ciprianvlogs12085, 9 ani în urmă

rezolvati prin metoda substitutiei urmatoarele sisteme​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iulia23072005ow6eae
0

Sper că te-am ajutat!!

Anexe:

ciprianvlogs12085: ajutama iulia si la celelalte de la fisa 4
Răspuns de itsgeanina
0

Răspuns:

{x+2y=3

{3x-4y=-11

il scoate pe x din prima ecuatie: x=3-2y

il bagam in a doua ecuatie:

3*(3-2y)-4y=-11

9-6y-4y=-11

9-10y=-11

-10y=-11-9

-10y=-20

y=2

x=3-2*2=3-4=-1

x este -1 si y este 2

bafta


ciprianvlogs12085: ajutama la toate te rog
Alte întrebări interesante