Rezolvati sistemele: 2×+1=y-3 3×-y=2-×
×=; y= ;
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
2x+1=y-3
{
3x-y=2-x
2x=y-3-1
X=y-3-1:2
3(y-3-1:2)-y=2-y-3-1:2
Il înmulțim pe 3 cu fiecare termen din paranteză și reiese că:
3y-9-3:2-y=2-y-3-1:2
-6y-3:2-y=2-y-3-1:2
Scădem - 6y cu y și o să fie:
-5y-1,5=2-y-3-0,5 | ori 10
=50y-15=y-3-5
=35y=y-(-2)
35y=-2 | ori 1(ca să scăpam de -
35y=2
Y=35:2
Y=17,5
Acum ne întoarcem la x:
X=y-3-1:2
X=17,5-3-1:2 | ori 10
X=175-30-10:2
X=125:2
X=65,5
Sper să fie corect!! ❤️
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă