Matematică, întrebare adresată de emmy1234, 8 ani în urmă

Rezolvati sistemul... Dau coroana și ma abonez ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de pateugucci
1

3(2x + y) - 2(x + 2y - 5) + 7 = 27 \\ 6x + 3y - 2x - 4y + 10 + 7 = 27 \\ 4x - 1y = 27 - 10 - 7 \\ 4x - y = 10

5(x - y + 2) = 4(2x - y + 3) - 13 \\ 5x - 5y + 10 = 8x - 4y + 12 - 13 \\ 10 - 12 + 13 = 8x - 5x - 4y + 5y \\ 1 = 3x + y \\ 3x + y = 1

deci o sa avem:

4x-y=10

3x+y=1 (-y se reduce cu +y)

deci 7x=11 ....deci x =7/11

apoi înlocuim

3 \times  \frac{7}{11}  + y = 1 \\  \frac{21}{11}  + y =  1 \\ y =  1 -  \frac{21}{11}  \\ y =  -  \frac{10}{11}

cred


emmy1234: merci
Alte întrebări interesante