rezolvati sistemul REPEDE va rog!!!!!!
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
7
Răspuns:
{ 2(x + 4y) - 3(2x - y) = 3
{ 4(2x + y) - 2(3x - 2y) = 12
{ x = -3/4 + 11/4y
{ 4(2x + y) - 2(3x - 2y) = 12
primul pas e sa aflam y
4[2(-3/4 + 11/4y)+ y] - 2[3(-3/4 + 11/4y) - 2y] = 12 ; 4(-3/2 + 13/2y) - 2(-9/4 + 25/4y) = 12 ; -3/2 + 27/2y = 12 ; 27y = 24 + 3 ; 27y = 27 ; y = 1
iar acum il putem afla cu usurinta pe x
x = -3/4 + 11/4y
il înlocuim pe y si calculam
= > x = -3/4 + 11/4 × 1 = -3/4 + 11/4 = 2
{ x = 2
{ y = 1
Explicatie pas cu pas:
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă