Matematică, întrebare adresată de maria246834, 8 ani în urmă

Rezolvati va roggggg

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de TheRealFantasy
0

La 10 e banal, suma unghiurilor complementare e de 90 de grade iar a celor suplementare de 180; doar trebuia sa faci diferenta intre suma si unghiul care se dadea.

La 11 am egalat acele raporturi (a/1 si b/5) cu 90/6 adica suma lor. Ignora ce e taiat, era corect dar am scris langa o varianta mai usoara/rapida.

La 12 nu am mai pus notatii (puncte, laturi) doar am lasat bisectoarele cu linie punctata si unghiurile sunt notate cu aceleasi litere fiindca au aceeasi masura. Primul unghi e 2x iar al doilea e 2y, fiind complementare sau suplementare suma lor o stiai deja (90 sau 180 de grade).

La 13 se cerea masura unghiului DOE, eu m-am folosit de unghiurile care il formeaza (DOB si BOE) fiindca le puteam scrie in functie de unghiurile adiacente si unghiul mare (AOC) care era dat deja.

La 14 trebuia sa pornesti de la un element al egalitatii si sa ajungi la celalalt, nu conta pe care il alegi, din nou, important era sa te raportezi la acele doua unghiuri care formau DOE ca sa ai cum sa ajungi dintr-un punct in celalalt.

La 15 doar te foloseai de faptul ca un punct are in jurul lui 360 de grade iar o dreapta 180 de grade. Doar scadeai unghiurile de pe fiecare dreapta din 180.

La 16 cred ca se intelege, doar am folosit acel k pentru a avea o singura necunoscuta, o data ce afli k e foarte simplu sa afli si celelalte unghiuri fiindca toate sunt in functie de k. Daca erau invers proportionale raporturile erau invers (2/a, 3/b, 5/c, 8/d, k).

Anexe:

maria246834: Am pus alte postări
maria246834: Poți sa ma ajuți ?
maria246834: ??
TheRealFantasy: sigur, imediat ma apuc sa le fac pe alea, sunt super usoare
TheRealFantasy: o sa ma uit si pe cele cu suma lui Gauss
Alte întrebări interesante