Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 10 ani în urmă

Rezultatul calculului 2/radical din 2 -radical din 6 supra radical din 3 este egal cu 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ctinamaria31xxx
2
2/r2-r6/r3. prima o amplif cu r3 si a doua cu r2
=2r3-r12/r6=
2r3-2r3/r6=
0/r6=
0

Anexe:

RAMONA23: e totul supra pentru ca am adus la acelasi numitor
RAMONA23: o foaie in fata si rezolva sa vezi
ctinamaria31xxx: atasez un document. deschide-l si vezi. iti sugerez sa faci si tu la fel pt a putea vedea unde ai gresit
RAMONA23: ok
RAMONA23: zice 2 radical din 2 nu 2 supra radical din 2
ctinamaria31xxx: 2 supra radical din 2. CIteste mai bine
RAMONA23: 2/radical din 2 exact asa scrie
ctinamaria31xxx: las-o asa. am dreptate, stiu ca asa e. subiect inchis
RAMONA23: si eu , nu stiu de ce nu ne lamureste ca sigur cum spun eu e
RAMONA23: de-ar fi cum ai facut tu tot gresit e pt ca rationalizezi exact ce e sub , cu radical din doi la prima si radical din 3 la a doua
Răspuns de Elenadanes
2
2 / √2 - √6 / √3 = 2 / √2 - √2·√3 / √3 = 2 / √2 - √2 = 2 / √2 - √2 · √2 / √2 = 2 / √2 - 2 / √2=
( 2 - 2 ) / √ 2 = 0 / √ 2 = 0
Alte întrebări interesante