Matematică, întrebare adresată de daviddoroftei2, 9 ani în urmă

Rezultatul ecuatiei:
|2x + 3| - 4|2 - (2x +5)| = -27

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maverickarcher
3

|2x+3| - 4|2-2x-5| = -27 |2x+3| -4|-2x-3| = -27 |2x+3| -4|-(2x+3)| = -27 |2x+3| -4|2x+3| = -27 -3|2x+3| = -27 |:(-3) |2x+3| = 9 Impartim in doua cazuri posibile ○ 2x+3 = 9 2x = 9-3 2x = 6 x = 3 ○ 2x+3 = -9 2x = -9-3 2x = -12 x = -6

Răspuns de Trombolistul
1
|2x+3|-4|2-(2x+5)|=-27

|2x+3|-4|2-2x-5|=-27

|2x+3|-4|-3-2x|=-27

|2x+3|-4|-(2x+3)|=-27

|2x+3|-4|2x+3|=-27

-3|2x+3|=-27

-3|2x+3|:(-3)=-27:(-3)

|2x+3|=-27:(-3)

|2x+3|=27:3

|2x+3|=9

2x+3=9=>x=3

2x+3=-9=>x=-6

 =  >  x_{1} =  - 6 \\  \\   \:  \:  \:  \:  \:  \:  \:  \: x_{2} = 3
Alte întrebări interesante