Limba română, întrebare adresată de Nebunu243, 9 ani în urmă

Rezuma basmul Tinerete fara batranete si viata fara moarte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefanminea
23
In aceasta carte este vorba despere un copil de împărat ce nu se mai nastea asa ca imaparatul dupa ce ia promis o sumedenie de lucruri ii promite tinerete fara batranete si viată fara de moarte.

La vârsta cuvenita cam la 18 ani acesta ii cere tatălui sau ceia ce ia promis si fiindcă nu ia putut oferi acesta decide sa plece in căutarea tineretii fara batranete si vietii fara de moarte mare tragedie pentru împărat deoarece acela era singurul copil. Îndrumat bine acesta isi alege din herghelie fostul cal al tatălui sau ce in ciuda infatisarii poseda puteri magice cum ar fi vorbitul sau zborul.
Acesta impreuna cu calul trec prin multe peripetiii precum Ghionoaia ce era un fel de monstru pana când ajung pe tărâmul tineretii fara batranete si vietii fara de moarte unde fiul împăratului se casatoreste cu una dintre fetele ce detineau acest teritoriu. Numai ca intro zi când a mers la vanat a calcat pe alte teritorii ce iau făcut un dor teribil de casa si a fost nevoit sa se reîntoarcă acasă. Calul sau credincios dupa ce il duce acasă se întoarce pe tărâmul cel bun pe când fiul de împărat isi da seama ca zilele petrecute pe acel taram erau ani si imbatraneste din cauza ca el avea vreo 100 de ani iar intrun final moare.
Acesta este un basm aparte deoarece este singurul basm din lume ce nu atre un final frumos si binele nu învinge raul
Alte întrebări interesante