Limba română, întrebare adresată de OdaiCUdavid23, 8 ani în urmă

rezumat accidentul
VA ROOOOG!!!
DAU COROANA!
SA NU FIE LYAT DE PE NET
VA ROOOG!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alex4409
4

Răspuns:Totul începe de la un accident stupid de tramvai, unde victimă este o profesoară de franceză, Nora. Omul care o ajută să ajungă acasă este un avocat pe nume Paul, care în acea seară împlinește 30 de ani. Nora îi organizează aniversarea spontan și un pahar de șampanie savurat lent se transformă într-o noapte de dragoste, după care Paul pleacă fără să-și ia rămas bun. Pleacă într-o direcție pe care nici el singur nu o cunoaște. Ajunge să revină la locul amărăciunii sale, o cafenea oarecare, de care sunt legate cele mai dureroase amintiri.

Paul e îndragostit de Ann, o pictoriță tânără, pe care o iubea nebunește, dar care îi provoacă deziluzii dureroase. Ann nu apare în roman decât la sfârșit, dar amintirea ei vie se oglindește în mintea lui Paul pe tot parcursul romanului. Idila celor doi se stinge după nenumăratele ei „evadări” din viața lui, plecări, vacanțe, vernisaje care pentru ea însemnau, adesea, noi iubiri. Conștientizarea bruscă a acestor lucruri despre iubita sa și realitatea crudă îl fac pe Paul un om neputincios, care nu mai reușește să găsească pierde sensul vieții. Accidentul din seara când împlinește 30 de ani îi schimbă viața: dimineața o găsește pe Nora în apartamentul său. Ea îi propune o vacanță la munte. Deși nu pare încântat de această idee, pe parcursul călătoriei pline de peripeții Paul va găsi răspuns la toate întrebările sale și-și va găsi pacea sufletească, Nora fiind pentru el îngerul păzitor  în noua lui viață, pe care o va începe de la primul minut în munți.

Accidentul nu este,cu siguranță o capodoperă, dar este un roman care îți rămâne în suflet ca un fel de adiere a unei povești simple, tandre, a unui om plecat în căutarea propriului suflet. Discursul clar, relatarea într-un limbaj simplu, dar frumos a poveștii te fac să ai sentimentul că, de fapt, nu ai citit o carte, ci ai auzit o întâmplare povestită, în tren, de un prieten vechi. Cu toate acestea, autorul a reușit să creeze niște personaje viu conturate, fiecare cu problemele, cu caracterul și cu sentimentele sale. Nu lipsește nici drama, nici seriozitatea și nici profunzimea  sentimentelor. Printr-o operă de o simplitate uluitoare, autorul reușește să zugrăvească o lume în care noi înșine ne putem regăsi, în care personajele pot fi, de fapt, oameni care ne înconjoară.

Simplificând oarecum povestea, am putea cocbhide că Accidentul ne demonstrează că și bărbații suferă din dragoste, că nu toate femeile sunt la fel și că o vacanță la munte poate schimba soarta cuiva…


alex4409: da
OdaiCUdavid23: okei
OdaiCUdavid23: ma duc sa ma uit
OdaiCUdavid23: daca e puat
OdaiCUdavid23: luat
OdaiCUdavid23: nu primesti corana
alex4409: Astept coroana
nastimaliborschi: Nu-i corect ar trebui sa primească coroana
OdaiCUdavid23: primeste acum
nastimaliborschi: Ok
Alte întrebări interesante