Limba română, întrebare adresată de Raul1018, 8 ani în urmă

rezumat actul 4 scena 3 romeo si julieta ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de luca1757
2
Scena 1
Verona.O piata publica.Ies Sampson si Gregori din casaCapulet cu scuturi si sabii in mainii.Intalninduse cu Abraham siBalthazar lupta incepu intre ei la care Bemvolio intervine si iicalmeaza.Tybalt intervine si se lupta cu Benvolio la care altiicetatenii sarira pe toi luptatori sai bata .Aici intra in scenabatranul Capulet impreuna cu sotia sa dar si batranulMontague tot cu sotia sa.Cand cei doi erau gata de lupta veniducele Escalus si inabusi lupta.Apare si Romeo,Benvolioiesindui in intampinare vrand sa afle de ce este trist.
Scena 2
Pe o strada,mergeau capulet,paris si un slujitorpovestind.Capulet si-ar dori impacarea cu Montague acum labatranete acesta gandinduse la fiica lui Julieta. Capulet dadeao petrecere in acea seara si isi trimise servitorul sa caute si sainvite niste oameni scrisi pe invitatie.Servitorul ne stiind saciteasca se intalni cu Romeo si Bemvolio rugandui frumos saiciteasca acea lista .Care cunostinta servitorul ii invita si pe eisa ea parte la petrecere.
Scena 3
Intr-o incapere din casa lui capulet lady Capulet se intalni cu Julieta si cu doica sa. Depanand amintiri. Lady capulet isiaminti ca pe 1 august va fii ziua julietei si daca nare de gandsa se marite. Julieta nu a mai apucat sai raspunda la intrebareca intra un servitor care raspunse ca oaspeti incepu sa vina .
Scena 4
In timp ce mergeau catre petrecere Romeo le povesti luiMercutio si lui Benvolio despre visul sau din noaptea trecuta.Romeo vb de un dezastru ce li se va intampla la balul , laurma sa ia parte si el va pune capat unei vieti si ca nu vaputea sal uite pe cel ce va fii ucis de mana sa.
Scena 5
Ei intra inpreuna cu un taraf de lautari in sala mare a caseilui capulet.Dupa ce dansul incepu ,Tybalt merse la Capulet ,unchiul sau sai spuna ca un Montague a indraznit sa vina lapetrecerea lui .Capulet ii spuse sal lase in pace fiindca Romeoeste cunoscut in toata verona fiind un baiat laudat si cupurtare cuvincioasa . In acele clipe Romeo dansa cu Julietafascinat de farmecul acesteia schimband intre ei vbfrumoase , romeo se lasa dus de val si isi saruta partenera demai multe ori .Benvolio il lua pe Romeo de o parte cu gandul
Alte întrebări interesante