Limba română, întrebare adresată de andreeaparaschiv231, 8 ani în urmă

Rezumat-Balta alba de Vasile Alecsandri.Dau coroana.Va rog am nevoie de ajutor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianMihnea12
3

Răspuns:

In Balta Alba de ''Vasile Alecsandri'' autorul doreste sa arate prin personajul principal, ca omul si natura sunt unite prin multe calitati, recensamantul acestui pronominal procratic al anotimpurilor,in aceasta balta alba, care reprezinta magia vietii si cum o piesa din galeria naturii poate sa aduca o imagine in capul unei persoane care sa o faca sa schizofrineze in fata operei literare romane.

In prima secventa a operei literare naratorul, observa clar si justifica, faptul ca albul lacului impreuna cu limpezimra si puterea protagonistului, fac o perehe de nemaivazut si de nemaipomenit. ''ma credeti sau nu eu sunt acelasi'' Prin aceste cuvinte, autorul doreste sa faca o conexiune cu roata prin care trecem in fiecare zi. Concluzianand, o rutina.

In final, protagonistul moare, purtand cu el vesta, cu care s-a aruncat in Balta Alba, ajutandu-si prietenul la greu si la bine, iar bratara daruita de mama sa,ii este pierduta in adancul baltii, ajutand cititorul sa isi imagineze viata perfecta a lui Mihai, insa Mihai era indragostit de protagonist, dar acesta se sinucide, iar baiatul plange zile dupa el, zile si nopti, si vine la balta sa planga si sa bea apa alba si calda pe care si-o injecteaza in vene pentru a pastra memoria bunului sau prieten.


andreeaparaschiv231: Multumesc mlut
andreeaparaschiv231: mult*
Alte întrebări interesante