Limba română, întrebare adresată de vasilescusilvip68w8z, 8 ani în urmă

Rezumat ,,Buinca mi-a spus să-ți spun ca-i pare rău “de Frederik Backman Urgent mi-a A dat diriginta mea de citit o carte și n-am terminat-o și pe unu 1 septembrie încep școala am nevoie urgent de ea

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnaCh
52

Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău” este un roman scris de Fredrik Backman care o are ca personaj principal pe Elsa, o fetiță de aproape opt ani, care are o relație specială cu bunica sa. Autorul o portretizează pe Elsa ca fiind un copil inteligent, curios și deosebit de matur prin comparație cu alți copii de vârste similare. Experiențele neplăcute provocate de colegii Elsei erau compensate de bunică prin povești creative, ajungând la a crea întregi lumi fantastice cu personaje extraordinare. Imaginația bunicii era foarte bogată, ea reușind să inventeze o limbă secretă pentru nepoata sa și un tărâm imaginar „Tărâmul-Aproape-Treaz”, care conținea mai multe zone:

  • Miamas
  • Mirevas
  • Miploris
  • Mimovas
  • Miaudacas
  • Mibatalos

Elsa a suferit pierderea bunicii din cauza cancerului, însă bunica a prevăzut acest moment și i-a lasat Elsei o serie de scrisori adresate locatarilor blocului, fiecare reprezentând o ocazie de a descoperi lucruri noi și de a afla informații neașteptate despre personajele poveștilor – care erau inspirate din viețile oamenilor reali din viața bunicii și a fetei.

Pentru a realiza rezumatul acestui roman, cel mai important este să îl citești cu atentie și să extragi ideile principale din fiecare secțiune a romanului. Pentru că nu există o cerință cu privire la dimensiunea rezumatului, rămâne la alegerea ta cât de în detaliu vrei să rezumi povestea, însa ține cont că un rezumat este întotdeauna mai scurt decât textul original.

Îți las aici mai multe detalii despre regulile de redactare a unui rezumat: https://brainly.ro/tema/300518?referrer=searchResults

#SPJ5

Alte întrebări interesante