Religie, întrebare adresată de ericpruteanu58, 8 ani în urmă

rezumat capitolele 6,7,8 dupa evanghelia dupa marcu​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de wolfyro14
1

Răspuns:

CAPITOLUL 6:

„Proorocul dispreţuit in patria lui. Trimiterea celor doisprezece. Uciderea lui Ioan Botezătorul. Saturarea celor cinci mii. Iisus umblă pe mare.”

Fiind sâmbăta, Iisus a intrat in sinagoga sa înveţe oamenii. Aici nu a putut face multe minuni, decât ca punându-si mana peste putini bolnavi i-a vindecat. Fiind uimit de necredinţa oamenilor de acolo Iisus le spune ca „nu este proroc dispreţuit, decât in patria sa si intre rudele sale si in casa sa.”

Apoi Iisus ii trimite pe cei doisprezece apostoli, doi cate doi, prin casele oamenilor sa-i vindece pe cei bolnavi si sa-i scoată demonii din cei demonizaţi. Auzind regele Irod de Iisus, al cărui nume deve- nise cunoscut, credea ca este Ioan, al cărui cap a ordonat sa fie tăiat la cererea fiicei sale. Corpul sau a fost luat de apostoli si dus in mormânt.

Apoi, mergând cu corabia Iisus vede o mulţime de oameni la care se opreşte sa ii înveţe. Fiind târziu, apostolii, i-au spus Acestuia sa dea drumul oamenilor sa meargă sa-si cumpere de mâncare. Insa El le spune sa ii hrănească ei. Si astfel cinci pâini si doi peşti au hrănit cinci mii de bărbaţi.

După ce a dat drumul mulţimii, Iisus s-a dus pe munte sa se roage iar apostolii au pornit cu corabia spre Betsaida. Văzându-i cum se chinuie sa vâslească, Iisus a pornit spre ei, umblând pe mare. Ajungând in corabie vântul s-a potolit si au trecut marea ajungând in ţinutul Ghenizaretului.

Explicație:

Alte întrebări interesante