Limba română, întrebare adresată de ahellnaw, 8 ani în urmă

rezumat "cum sa ucizi o pasare cantatoare" de Harper Lee

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de chfududidif93
29

Răspuns:

Protagonista romanului este Jean Louise Finch de șase ani (poreclită Scout), o fetiță care trăiește în perioada anilor 1933-’35, ani ai Marii Crize Economice în orașul fictiv Maycomb, Alabama.

Scout este crescut împreună cu fratele ei Jeremy de către tatăl lor văduv, Atticus Finch. Acesta este un avocat care își încurajează copiii să fie corecți și să trăiască o viață dreaptă. El îi învață că este „un păcat să ucizi o pasăre cântătoare” aluzie la inocența și inofensivitatea păsărilor.

Când Tom Robinson, unul dintre locuitorii negri ai orașului, este acuzat în mod greșit că ar fi violat-o pe Mayella Ewell, o femeie albă, Atticus este de acord să-l apere chiar dacă primește amenințări din partea comunității. În ciuda tuturor amenințărilor Atticus refuză să-l abandoneze pe Tom, chiar și când el însuși va fi în pericol.

Deși Atticus demonstrează că probabil Mayella a fost ucisă de către propriul tată, Tom este oricum condamnat și ulterior ucis în timp ce încearcă să evadeze. Moartea sa este comparată cu „măcelul fără sens al păsărilor cântătoare”.

Fetița Scout îmbrățișează sfaturile tatălui ei de a practica empatia și înțelege că este „un păcat să ucizi o pasăre cântătoare”. Ea arată că experiențele pe care le-a trăit legat de prejudecăți și de rasism nu îi vor distruge credința în umanitate.

Explicație:

COROANA????

Alte întrebări interesante