Limba română, întrebare adresată de cacamaca0, 8 ani în urmă

Rezumat darul lui jonas

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sabrinatrandafir10
17

Răspuns:

Explicație: În această poveste este vorba despre un băiat care locuia într-o lume perfectă cu oameni mulțumiți , dar care nu aveau pic de viață deoarece toți trăiau cu principiul simplității.

Acolo locuiau oameni care nu aveau nici un fel de sentimente sau virtuți ei fiind aruncați într-un etern viitor. În carte Jonas descoperă că era un primitor al memoriei comunității din trecut, el încercând astfel să descopere cât mai mult despre acest lucru. Jonas la un moment dat începe încetul cu încetul să afle adevărurile întunecate și mortale din trecutul lumii în care se afla și încearcă să o dezgroape dezvăluind adevărata față a acestei lumi. Băiatul încearcă să evadeze din această lume doar ca ceilalți să fie în siguranță, lucru ce în trecut nu a fost posibil. El iese oarecum din inima copilăriei lui și se îndreaptă spre o lume a maturizării și a responsabilităților, el fiind doar un băiat de 12 ani.

Acest roman arată tabloul și contrastul dintre copilărie și viitorul care semnifica maturizarea, între două lumi care nu-și cunosc temerile și egalitățile, ele fiind rupte de prezent.


sabrinatrandafir10: Mult succes!
andreimilitaru25: mesi
Alte întrebări interesante