Religie, întrebare adresată de idk9721, 8 ani în urmă

rezumat de o pagina despre viata episcopului Iustinian​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgianaloredana04
1

Explicație:

Evenimentul intern cel mai important a fost răscoala Nika din Constantinopol. Opozanții lui Iustinian au proclamat un alt împărat, pe Hepatius, nepotul fostului împărat Anastasiu I. În timp ce Iustinian vedea situația ca și pierdută, soția sa, împărăteasa Teodora, o fostă artistă de circ, s-a opus retragerii din capitală. Prin negocieri purtate de Narses cu revoltații și prin atacul surprinzător al lui Belisarie cu trupele loiale împăratului în hipodrom, unde s-au adunat revoltații, răscoala a fost potolită.

Una dintre cele mai mari realizări ale lui Iustinian este codificarea dreptului roman începută în 529. Iustinian a încercat să revitalizeze societatea romană, aflată în ultimul stadiu al descompunerii, printr-o uriașă operă de sistematizare a dreptului clasic și postclasic, astfel încât să poată fi aplicat la realitățile secolului al VI-lea din Imperiul Roman.

Iustinian, un creștin convins, a jucat un rol important în istoria Bisericii. El însuși a întocmit tratate religioase, a condus adunări bisericești (sinoade) și a întemeiat episcopia Iustiniana Prima. A reconstruit biserica Hagia Sophia (Sfânta Înțelepciune), un monument remarcabil al arhitecturii universale, care după mai multe încercări ale foștilor împărați a fost finalizată.

Iustinian a interzis scrierile nestoriene.[1] Edictul prevedea pedeapsa cu moartea pentru cei la care se vor fi găsit astfel de scrieri.

A murit la 11 noiembrie 565 în Constantinopol.


idk9721: hey imi poti da site.ul de pe care ai copiat informațiile ca pe brainly nu merge sa copiezi raspunsul
david4469: acum
david4469: https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Iustinian_Chira
georgianaloredana04: l-ai găsit ?
idk9721: mersi mult
idk9721: acuma caut
georgianaloredana04: cu plăcere
idk9721: nu gasesc
idk9721: poti sa-mi spui cum ai cautat pe google?
Alte întrebări interesante