Limba română, întrebare adresată de eradicongames, 8 ani în urmă

Rezumat Departe de chicago de richard peck urgent
DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Emaoprea
111

Răspuns: Joey și Mary Alice, de 10, respectiv 8 ani, la începutul cărții, sunt obligați de părinți să meargă în fiecare an câte o săptămână la bunica paternă, care locuiește într-unul din acele orășele în care trenul aproape că nici nu oprește, doar încetinește puțin. Orășelul se anunță foarte plictisitor pentru doi copii de oraș: nu au prieteni acolo și nici măcar ceva de făcut. Iar casa bunicii e și mai groaznică, mai ales că trebuie să te duci la closet afară, în fundul curții.

Iar Bunica Dowdel nu e tocmai genul care te întâmpină cu brațele deschise, ba mai mult, nici măcar nu-i așteaptă la gară pe cei doi nepoți. Bunica Dowdel pare să aibă o răfuială cu toți cei din oraș, nu suportă străinii, are o pușcă ascunsă în casă – pe care nu ezită s-o folosească la nevoie, își ia dreptatea în propriile mâini atunci când trebuie, trișează la concurs, face bere în mod ilegal și braconează pește și nu are respect pentru nicio autoritate.

Nu e tocmai genul de bunică la care v-ați trimite copiii, nu? Însă, în fiecare an, săptămânile petrecute la Bunica Dowdel se dovedesc cele mai distractive pentru cei doi copii, care iau parte la tot felul de întâmplări stranii care le schimbă perspectiva asupra bunicii lor.

O excursie ilicită la pescuit dezvăluie o latură generoasă a bunicii lor, care hrănește săracii cu peștele prins. O expropriere făcută de bancă scoate la iveală latura justițiară dar și vicleană a bunicii, care face tot ce poate pentru a recupera casa nici mai mult, nici mai puțin decât a dușmancei sale din sat. Problemele unor îndrăgostiți dar și descoperirea în podul casei a rochiei ei de mireasă o fac pe Bunica să-și aducă aminte de tinerețe și îi scot la iveală latura sentimentală.

Bunica Dowdel, deși antisocială, morocănoasă, necomunicativă și aparent indiferentă la tot ce se întâmplă, se dovedește a fi generoasă, grijulie, implicată în comunitate (chiar dacă în stilul ei propriu), iertătoare și un pic justițiară. Bunica Dowdel gătește cel mai bun mic dejun și cea mai bună plăcintă cu agrișe. Și, cel mai important, își iubește foarte mult nepoții!

Explicație:


Emaoprea: Să nu uiți de inimă
Emaoprea: !!!
Alte întrebări interesante