Biologie, întrebare adresată de vladx6489, 8 ani în urmă

rezumat despre conifere​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de acristea50
1
Coniferele



În primul rând, coniferele sunt Gimnosperme. Acestea au sămânță ieșită la iveală. Pădurile de conifere se mai numesc și păduri boreale.

Aceste păduri au tot felul de specii de arbori(molizi,brazi, zada,pin).
Coniferele sunt arbori înalți,cu trunchiul drept fără ramificații , cu frunze mici (la brad sunt ca niște ace).

Importanta:

Pădurile de conifere sunt adăposturi pt multe specii de animale (unele rare).
Oamenii folosesc lemne din pădurile de conifere pt fabricarea hârtiei de scris, îl folosesc pt. a face foc in locuinte.

Mai multe pe Wiki

vladx6489: ms
acristea50: Cu plăcere (sunt clasa 5-a) și nush mai multe :)
vladx6489: si eu
vladx6489: nu-i nmk ca mai mult nu imi trebuia
acristea50: ;)
Răspuns de epopa381
1
Pădurile de conifere (numite uneori păduri boreale) sunt zone de vegetație în care predomină vegetația arboricolă (arbori și arbuști) și gimnospermică (brazi și pini). Ele sunt răspândite în zonele subarctice, temperate și subtropicale. Sunt specifice zonelor de mai sus de latitudinea de 55° în emisfera nordică și unor munți din emisfera sudică. Se întâlnesc în zonele reci precum nordul Asiei, din Scandinavia până în Rusia, în nordul Chinei, pe lanțul muntos Himalayan, în Georgia, pe munții Alpi și Pirinei. Aici trăiesc foarte multe specii de plante. Vegetația poartă denumirea și de "taiga". Arborii se clasifică după felul acelor lor. Există două feluri de păduri de conifere: boreale și montane (munții Stâncoși și Himalaya). Cei mai reprezentativi sunt molidul, pinul, bradul alb, zada, jneapănul (singurul arbust din pădurile de conifere), tuia (numit și arborele vieții), tisa, chiparosul, cedrul, cupresifolia și sequoia roșie. În Europa și Asia, pădurile de conifere se numesc taiga. Coniferele sunt arbori înalți, cu trunchiul drept, fară ramificații, cu frunze mici, aciculare, acoperite cu ceară. Ele nu își pierd frunzele toamna, de la aceasta regulă abătându-se doar laricele. Coniferele au fibre rășinoase ce permit clătinarea și îndoirea lor; astfel rezistă vânturilor puternice. Ramurile lor sunt aplecate permițând zăpezii să cadă pentru a nu le îngreuna. Aici apar și lichenii, precum Cladonia, Romalina și Xathoria. Animalele din pădurile de conifere sunt în general mamifere. Unele dintre ele au blănuri prețioase. Ursul este unul dintre acestea. Cel mai mare urs trăiește în America de Nord și se numește ursul Grizzly. Cerbul, este un alt reprezentant al pădurilor de conifere și este la fel un mamifer. Ciuta, își naște puii vii și îi hrănește cu lapte. Căprioara, naște numai un pui. Alți reprezentanți sunt veverița, hermelina și samurul, de asemenea se găsesc și vulpi, jderi, arici, iepuri, râși, lincși, castori și pume. Păsări: pițigoi, ciocănitoare, mătăsar, grangur, cocoș de munte, ierunca, gaița de munte, bufnița, cucuveaua, huhurezul și forfecuța. Insecte: furnici, fluturi, țânțari, gândăcei și păianjeni. Rășina căzută pe pământ împiedică descompunerea și reciclarea substanțelor nutritive. Solul de sub copaci este acid și nefertil.

epopa381: Coronița?
epopa381: Defrișările pentru obținerea de teren agricol și cherestea pot cauza mari probleme de mediu, distrugând echilibrul solului și al faunei pădurilor. Poate fi afectată și clima.

Vânătoarea pentru carne și blănuri prețioase poate duce la dispariția unor specii de animale.
Poți scrie și asta
vladx6489: OMG WOW CUM SA SCRII ATAT
epopa381: Mă bucur că am putut ajuta
Alte întrebări interesante