Limba română, întrebare adresată de hangiueduard1631, 8 ani în urmă

Rezumat despre povestea " Sarea in bucate " . Incercati sa vă încadrați intre 15-16 rânduri de A4.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ali6836
3
A fost o dată un împărat care si-a intrebat cele trei fice cat de mult il iubesc .Cea mare A spus că ea il iubeste dulce ca mierea .Cea mijlocie a spus ca ea il iubeste dulce ca zahărul. Regele o întreabă si pe fica mica cât de mult il iubeste ea .ea a raspuns ca sarra in bucate .regele a alungat o .ea a ajuns la portile unui palat in care s a strecurat ca sa manance .
printul acelui castel a observat o si a facut o servitoare in palat .el a ordonat sa i se puna pe ascuns o lingura si o furculita de argint,apoi s a observat ca se lipsesc ci printul a dat ordin sa se caure in buzunarele oamenilor din castel si fata a fost gasita vinovata.regele a trimiso in tehnita dar printul a vrut as se casatorasca cu ea si au facut o nunta la care a fost invitat si tatal fetei (regele) .fata a dat ordin ca in mancarea lui sa i se puna doar mierie si zahar .
regele mahnit ca mancarea lui era ingrozitoare si a celor ce stateau langa el era buna a cerut socoteala de ce e asa iar mireasa ,fica lui i a spus din nou ca ea il iubeste ca sarea in bucate si s a dat seama ca a gresit .

hangiueduard1631: mulțumesc
Alte întrebări interesante