Limba română, întrebare adresată de teo0779, 8 ani în urmă

Rezumat din razboiul care m a invatat sa traiesc va rog!! Nu vreau ce scrie pe spate. Dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NataliaJ
59

Războiul care m-a învățat să trăiesc este o operă ce îi aparține lui Kimberly Brubaker Bradley. Această operă aduce în atenția cititorilor o frumoasă poveste, dar și emoționantă. Aduce în lumina reflectoarelor prietenia, iubirea și familia. Cartea este continuarea cărții Războiul care mi-a salvat viața.

Aflăm despre Susan că o ajută pe Ada, care avea probleme cu piciorul. Are loc o operație menită să îmbunătățească aspectul piciorului. Ada este un personaj puternic construit și se confruntă cu mai multe greutăți. Printre acestea, chiar și moartea mamei sale.

Susan devine tutorele legal al Adei și al lui Jamie, și astfel, se mută împreună cu ei. Este important să menționăm că Jamie se adaptează cu situația, se atașează de Susan și ajunge să o numească mamă, însă Adei îi este mai dificil, luând în considerare abuzurile din trecutul său, abuzuri ce o au ca vinovată pe mama sa. Răbdarea și dragostea lui Susan o ajută pe Ada să depășească aceste traume.

Locuința sa este bombardată, așa că Susan este nevoită să caute un alt loc unde să locuiască cu cei doi frați. Având ajutor provenit de la doamna Thorton, Susan reușește să se mute cu cei doi copii într-o cabană ce se situează pe propietatea familiei Thorton, unde se mută chiar și cea care le-a oferit ajutorul, obligată fiind de circumstanțele cauzate de război.

O întâlnim și pe Ruth, o fată ce este nevoită să își părăsească țara de origine din pricina războiului și ajunge să locuiască cu Ada, Jamie, Susan și doamna Thorton. Susan o meditează pe Ruth și se implică în totalitate în educarea ei. Diferența de origini dintre Ruth și restul personajelor ne oferă posibilitatea de a descoperi discuții fascinante.

În alcătuirea rezumatului tău, îți sugerez să ții cont de câteva aspecte:

- În cadrul unui rezumat folosim doar timpul prezent.

- În cadrul unui rezumat  nu folosim citate din textul dat spre analiză.

- Ținem cont de coerență și de ordinea cronologică – vom povesti întâmplările în ordinea în care au avut loc.

- Ținem cont de normele de scriere corectă.

Despre rezumat poți descoperi și aici: https://brainly.ro/tema/987328

Spor la teme!

#SPJ5

Alte întrebări interesante