Istorie, întrebare adresată de amloelxdioavan, 8 ani în urmă

Rezumat : Divina Comedie de Dante Alighieri . vă rog ! mama80 ​


Utilizator anonim: Pai raspunde-i :)
Utilizator anonim: :)) te-ai ambitionat
Utilizator anonim: Viata este prea frumoasa ca sa ne-o pierdem cu nervi sau chestii minore. Fii Zen. Nu lasa nimic sa te distraga :)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
5

Răspuns:

Infernul

Protagonistul este chiar Dante, caruia ii este partener poetului Vergiliu, cu o propunere de a face o calatorie prin viata de apoi.

Drumul personajelor incepe cu Iadul. Inaintea Iadului exista suflete care in timpul vietii nu au facut nici bine, nici rau. Dupa poarta este raul Acheron, prin care Charon trimite pe cei plecati. Eroii se apropie de cele noua cercuri ale Iadului. După ce au trecut prin toate cercurile iadului, Dante si prietenul sau urca mai sus si vad stelele.

Purgatoriul

Cei doi eroi cad în Purgatoriu unde sunt intampinati de catre gardianul Caton care ii trimite sa se spele de negurile Infernului. Dante trece prin cele sapte brauri ale Purgatoriului dupa care Vergiliu dispare. Beatrice il mustra pe Dante pentru greselile lui, pana cand acesta se pocaieste.

Paradisul

Iubitii Dante si Beatrice, se inalta la cer si trec prin toate cercurile ceresti care sunt tot noua la numar.

Dupa ce trec de ultimul cer, Dante contempla chipul lui Dumnezeu intr-un punct luminos, in jurul caruia se invart noua ceruri de foc.

Explicație:


Utilizator anonim: Cu placere.
Răspuns de mama80
4

Răspuns:

ai poza la cele trei volume ale cartii Divina Comedie

Explicație:

Anexe:
Alte întrebări interesante