Limba română, întrebare adresată de jxvs, 8 ani în urmă

rezumat domnul goe momentele subiectului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de BiaBibi2018
38
1 - expozitiunea : Tânărul Goe împreună cu cele trei doamne frumos gătite asteapta cu nerăbdare pe peronul din "urmea" trenul accelerat care trebuie sa.i duca la Bucuresti . Goe este inbracat cu un frumos costum de marinar si este inpacientat deoarece trenul nu soseste . Are loc o discutie privind pronunțarea corecta a cuvântului marinar care se incheie cu concluzia surprinzatoare prin obraznicia lui Goe "-Vezi ca sunteți proaste amândouă !"

2)Intriga - Ca sa nu mai romana repetent si anul acesta . Situația linistită din expozitiune se schimba prin faptul ca soseste trenul iar pasageri se urca si osi cauta loc ,insa Goe rămâne in coridorul vagonului cu bărbați .

3) Desfăsurarea actiuni - Goe nu.L asculta pe un tânăr care il sfătuieste sa nu scoată capul pe fereastra . Urmarea neascultarii este pierderea palariei si a biletului de călătorie . Soseste controlul ,iar cele trei doamne sunt nevoite sa plătească biletul "puisorului" si o amenda.Mamitica il cearta pe Goe iar acesta se loveste cu nasul de clanta usii . Totul se termina cu bine pt ca bunica ii da un " beret" lui Goe in locul palariei si o ciocolată . Goe iese pe coridor si ramane blocat in toaleta vagonului fiind eliberat de controlor .

4) Punctul culminant - Bunica se hotărăste sa stea cu Goe pe coridor insa acesta trage semnalul de alarma si acesta se opreste .

5) Deznodamantul -Dupa ce s.au controlat vagoanele trenului acesta porneste , ajunge in Bucuresti iar Dl. Goe se urca in trăsura si arătându.i birjarului sa le duca la bulevard .


Alte întrebări interesante