Limba română, întrebare adresată de lucaiacob1234569, 8 ani în urmă

Rezumat extraordinarele aventuri ale lui arsene lupin. Va roogggg. DAU COROANAAA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
3

Citim cu atenție prima carte  din seria lui Maurice Leblanc Extraordinarele aventuri ale lui Arsene Lupin pentru a putea realiza un rezumat astfel:

Primul roman din seria lui Maurice Leblanc este alcătuit din nouă povestiri în care sunt prezentate aventurile extraordinare ale hoțului gentleman Arsene Lupin, pe care avem astfel ocazia să îl cunoaștem mai bine, să îi descoperim numeroase talente și să intrăm în atmosfera epocii în care acesta trăiește.

În fiecare dintre aceste povestiri, autorul schimbă perspectiva, situațiile și personajele, aducându-l pe Arsene Lupin în prim-plan într-o ipostază neobișnuită. Eroul apare într-un loc și în același timp în altul și are un dar înnăscut de a de deghiza, de a se schimba, de a dispărea pur și simplu. Este un personaj fermecător, elegant, inteligent, cu un simț dezvoltat al dreptății, care poate păcăli pe oricine, inclusiv pe celebrul șef al poliției Ganimard. Îi place să păcălească poliția și este un abil manipulator al situațiilor și al interlocutorilor.

Înconjurat de un mister adânc, scapă aproape de fiecare dată în cele nouă aventuri,  care nu sunt prezentate cronologic,  cu excepția momentului în care comisarul reușește să îl prindă. Acest lucru nu durează însă prea mult, deoarece Lupin reușește să evadeze și să își bată din nou joc de poliție.

În ultima povestire, însuși celebrul detectiv Sherlock Holmes este chemat în rezolvarea unui caz în care este implicat și Lupin. Acesta reușește să îl păcălească pe celebrul detectiv și îi fură ceasul.  

Ne amintim:

Romanul Extraordinarele aventuri ale lui Arsene Lupin este un roman polițist atipic, deoarece scopul principal nu este identificarea hoțului, pe care îl cunoaștem încă de la început. Polițiștii încearcă să-l prindă de cele mai multe ori fără succes și, în acest fel, cititorul descoperă personajul Arsene Lupin, un personaj foarte inteligent și simpatic. Acțiunea este plină de răsturnări de situație, o doză generoasă de aventură și un ritm alert care îi  „prinde” pe cititorii de toate vârstele.

Mai multe informații despre cum realizăm un rezumat găsești aici: https://brainly.ro/tema/987328

Succes și spor la teme!

#SPJ1

Alte întrebări interesante