Limba română, întrebare adresată de rominagafur56, 8 ani în urmă

rezumat ,,Far Frumos din lacrimă" Va rog mult​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nevrax
0

Răspuns:

Trăia odată un împărat care era în război cu vecinul său, dar când acesta a murit, vrajba a fost transmisă mai departe fiilor săi.

Însă, împăratul nu avea copii, ceea ce-l întrista foarte tare. Dar, într-o zi împărăteasa s-a rugat cu înflăcăre la o icoană și a sorbit lacrima ce s-a ivit pe chipul Maicii Domnului. Astfel, împărăteasa a dat naștere unui fiu.

Făt-Frumos din lacrimă creștea repede și devenea mai puternic pe zi ce trece. Așadar, într-una din zile s-a hotărât să se îndrepte spre împăratul vecin și să se lupte în numele tatălui său.

Aici se întâlnește cu actualul împărat care-i propune să lase ranchiuna deoparte. Astfel, cei doi devin frați de cruce.

Făt-Frumos din lacrimă, auzind necazurile pe care Muma-Pădurii i le face acestuia, se hotărăște să-l ajute și o închide într-o piuă. Urmează apoi urmele lăsate și ajunge la casa acesteia unde o întâlnește pe Ileana, fiica ei, de care se îndrăgostește.

Dragostea fiind împărtășită și dorind să fugă împreună, Făt-Frumos din lacrimă o ucide pe Muma-pădurii, ajutat fiind de Ileana.

Întors la palat, Făt-Frumos din lacrimă remarcă tristețea împăratului și află că o iubește pe fata Genarului, un om îngrozitor.

Făt-Frumos din lacrimă pe îndată promite că i-o va aduce.

După două încercări eșuate, Făt-Frumos din lacrimă moare și se transformă într-un izvor. Este reînviat însă de Domnul care trecea pe acolo împreună cu Sfântul Petru.

Se întoarce la fata Genarului și, ajutat de aceasta, află de unde poate face și el rost de un cal cu două inimii precum al Genrului, pentru a reuși să fugă cu ea.

libris.ro

Ajuns la baba ce avea herghelia de cai îi păzește timp de trei zile așa cum fusese înțelegerea, ajutat fiind de împăratul țânțarilor și cel al racilor pe care-i întâlnise în drumul său și-i ajutase, dar și de sluga babei căreia îi promisese că o va scăpa de ea.

Când a venit momentul să aleagă un cal, Făt-Frumos din lacrimă pune ochii pe cel mai firav, spre disperarea babei care ascunsese în acesta inimile celorlalți cai.

Explicație:

Alte întrebări interesante