Fizică, întrebare adresată de mihneas0110, 8 ani în urmă

rezumat film biografic Marie Curie​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de fatafaranume642
1

Răspuns:

Lunguieț,nu stiam chiar la ce film te referi,presupun ca la cel din 2019,dar cred ca merge pentru oricare film.

Explicație:

În 1934, Marie Curie lesina în laboratorul ei din Paris. În timp ce este dusă de urgență la spital, își amintește de viața ei. În 1893, a fost respinsă frecvent pentru finanțare din cauza sexului ei, dar a intrat într-un parteneriat cu Pierre Curie. După ce Marie a descoperit poloniul și radiul, cei doi s-au îndrăgostit și s-au căsătorit, având doi copii. În curând, Marie anunță descoperirea radioactivității, revoluționând fizica și chimia. Radiul este folosit în curând într-o serie de produse comerciale. Pierre o duce pe Marie la o ședință în care radiul este folosit pentru a încerca să contacteze morții, dar Marie dezaprobă spiritismul și ideea unei vieți de apoi după moartea mamei sale în Polonia.

Deși Pierre respinge Legiunea de onoare pentru că nu a nominalizat-o pe Marie și insistă că cei doi își împart împreună Premiul Nobel pentru Fizică, Marie devine agitată că a acceptat Premiul la Stockholm fără ea. Curând după aceea, Pierre se îmbolnăvește din ce în ce mai mult de anemie ca urmare a cercetărilor sale și este călcat în picioare de un cal. Deși inițial respinge îngrijorările că elementele ei sunt toxice, un număr tot mai mare de oameni mor din cauza unor afecțiuni grave de sănătate după expunerea la radiu. Deprimată, începe o aventură cu colegul ei Paul Langevin. Deși primește profesorul lui Pierre la Sorbona, presa naționalistă franceză relatează detaliile aventurii ei cu Langevin și este hărțuită de mafiote xenofobe din cauza originilor ei poloneze. Ea se întoarce la casa unde a participat la ședință și roagă în lacrimi o femeie care era acolo să încerce să folosească radiu pentru a-l contacta pe Pierre. Când primește Premiul Nobel pentru Chimie în 1911, ea sfidează instrucțiunile comitetului de a nu călători la Stockholm și este întâmpinată cu entuziasm.

În 1914, când începe Primul Război Mondial, fiica ei Irene o convinge să conducă o unitate de raze X pe Frontul de Vest pentru a determina dacă este necesară sau nu amputarea soldaților răniți; ei finanțează unitățile de diagnosticare cu raze X vânzându-i guvernului premiile Nobel. Irene începe să se întâlnească cu Frederic Joliot, dar Marie dezaprobă relația lor pentru că au cercetat radioactivitatea artificială și o avertizează pe Irene să nu-l mai vadă și să nu mai cerceteze radioactivitatea. Deși refuză să o asculte, ei merg împreună pe Frontul de Vest pentru a rula aparatul cu raze X.

Scenele vieții ei sunt împletite cu scene care descriu impactul viitor al descoperirilor ei, inclusiv radioterapia cu fascicul extern la un spital din Cleveland în 1956, bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki, un test de bombă nucleară în Nevada în 1961 și dezastrul de la Cernobîl din 1986. Pe măsură ce moare în 1934, vede viziuni ale acestor evenimente înainte de a se trezi într-o cameră de spital. Pierre sosește și părăsesc spitalul împreună. Filmul se încheie afirmând că unitatea cu raze X a lui Curies a salvat milioane.

Alte întrebări interesante