Engleza, întrebare adresată de ililil01942, 8 ani în urmă

REZUMAT FILM MOANA 2016 FILM ANIMAT DAU COROANA VA ROOOOG​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anastasia1000000
1
Nimic mai plăcut într-o zi caldă și însorită de decembrie decât să te lași dus de val și să trăiești aventuri exotice în insulele din Oceania, în compania curajoasei Vaiana și a lui Maui, un semizeu narcisist și pus pe glume. Filmul ne-a încântat, ne-a amuzat și ne-a făcut să visăm la vacanță – de vară, nu de Crăciun!

Dincolo de discuțiile despre nume (în unele țări din Europa Moana era marcă înregistrată, așa că s-a optat pentru Vaiana), despre preluarea și interpretarea unor legende polineziene, filmul are o poveste frumoasă, are umor și impresionează prin calitatea imaginilor. Balaurii mei de 6 și 9 ani au fost încântați și curioși să afle apoi mai multe despre oamenii care trăiesc pe acele insule îndepărtate.


vaiana-moana-2Ca în multe alte filme de animație de succes din ultimii ani, personajul principal este unul feminin. (Oare așa se pregătește un nou val de girl power, de feministe mici? Cu Elsa, cu Merida, cu Judy Hopps din Zootropolis, cu Sophie din M.U.P….?)

Filmul este inspirat din legendele populațiilor din Oceania, dar se referă la perioade istorice reale; după ce vreme de secole au navigat prin Pacific, locuitorii zonei și-au încetat călătoriile, din motive rămase necunoscute, timp de o mie de ani; reluarea lor a dus la descoperirea altor insule și la răspândirea populației. Povestea Vaianei este despre această misterioasă deblocare, fapt ce îi aduce o încărcătură simbolică semnificativă.


vaiana-moana-3Vaiana este fiica șefului de trib de pe o insulă din Oceania, crescută în respectul tradițiilor și pregătită pentru a-și conduce poporul; când traiul oamenilor și însăși insula sunt amenințate cu dispariția, adolescenta se aventurează pe apele oceanului în încercarea de a restabili un echilibru pierdut și de a-și salva poporul. În această călătorie periculoasă și plină de peripeții, ea face echipă cu semizeul Maui, puternic, narcisist, mereu pus pe glume. Împreună, ei reușesc să redea inima zeiței Te Fiti (un fel de Mama Natură), să învingă întunericul și să salveze insula și întreg poporul.

Dincolo de curaj și îndrăzneală, Vaiana are o relație specială cu oceanul și un spirit cercetător, care o ajută să redescopere legătura uitată a oamenilor din tribul ei cu mările pe care odată navigau. Ea este aleasă să ducă la bun sfârșit această misiune și restabilește o conexiune atât de importantă pentru poporul său.

Alte întrebări interesante