Rezumat Florin scrie un roman .Va rog!!!!Dau coronita
Răspunsuri la întrebare
Prima secvență narativă transpune acțiunea într-o perioadă îndepărtată, din vremea lui Vodă, astfel romanul „Florin scrie un roman” de Mircea Cărtărescu, introduce cititorul într-o lume de epocă, realizată prin abundența regionalismelor și arhaismelor folosite.
După ce scăpă din primejdie, haiducul Florea poposește la un hanul Aniței. Hangița întreține atmosfera de voie bună prin zâmbetele ei sincere și ospitalitate, împărțind cofe cu vin trecătorilor. Florea observă veselia din han, spunând că „paralele curg, glumele și cântecele se țin lanț”, iar așa, „să tot trăiești”. Haiducul îi povestește Aniței că are o viață de fugar, fiind căutat din porunca lui Vodă. Acesta este revoltat de comportamentul boierilor față de țărani. Intriga este constituită de conflictul dintre haiduc și Gealatu, căpitanul. Anița îl iubise pe Florea, dar acesta nu-i răspunse cu aceleași sentimente, refuzând-o. Aceasta îi purta dușmănie și îi puse somnifer în vin, ca să adoarmă, apoi urcă într-o odaie, unde stătea în taină, căpitanul, care aștepta cu nerăbdare să se răzbune pe haiduc, și-i dădu vestea că planul s-a realizat, după cum s-au înțeles. Ajuns lângă haiduc, căpitanul îl prinse și îl legă cu funii groase, dar Florea, fără frică, îl chemă pe Bălan, calul său alb, care năvăli în odaie și îl salvă, zdrobindu-i capul lui Gealatu. După ce a scăpat din strânsoare, haiducul îi omoarî pe toți poterașii. Anița rămâne plângând la marginea drumului și povestirea se încheie cu imaginea haiducului, care încalecă și pornește spre alte „isprăvi vitejești”.
În a doua secvență, aventurile haiducului nu continuă, naratorul trecând la altă secvență narativă. Întâmplările din prima secvență sunt fictive, scrise de Florin, un băiat care a conceput povestirea haiducească în urmă unui pariu cu prietenii săi. Această secvență conturează o altă epocă, modernă, prin limbajul bogat în neologisme și argon. Florin este un băiat obișnuit, jucându-se la calculator jocuri cu inamici, fiind la rândul său viteaz, precum personajul fictiv. Scrie povestiri într-un caiet pătat cu margarină și dulceață, imaginându-și întâmplări fictive, ca un scriitor adevărat. Florin exclamă „marfă!”, recitind sfârșitul întâmplării și abia asteapta să se întâlnească cu prietenii săi să se plimbe cu rolele.
În a treia secvență, scriitorul devine personaj, domnul Florescu,care dezvăluie că personajele din primele două secvențe sunt ireale, textele urmând a fi duse la editură, tipărite și apoi citite de cât mai multă lume.