Limba română, întrebare adresată de mihaelaandreea862, 8 ani în urmă

Rezumat Hanul Ancutei •Iapa lui Voda •Cealalta Ancuța •Fantana dintre plopi
ofer coroana la raspunsuri serioase ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mariagh12
3

Rezumat Hanul Ancuței

Primul capitol este intitulat "Iapa lui Voda", iar povestitorul este comisul Ioniță. În poveste ne este relatat cum Ioniță, vrând să i se facă dreptate într-un conflict cu vecinul, ajunge până la împăratul Vodă pentru dreptatea sa. De asemenea, i-a spus că dacă nu îi va face dreptate, îl invită să îi pupe iapa, iar el a spus acest lucru nerealizând că cel cu care vorbește este chiar Vodă care se deghizase.

Al cincilea capitol, "Cealaltă Ancuța", este povestit de meșterul Ienache. De data aceasta este o poveste de dragoste între Todita Catana si o fată de boier pe nume Varvana. Cei doi tineri reușesc sa-l păcălească pe tatăl fetei si continua liniștiți povestea de iubire.

Al patrulea capitol poartă numele de "Fântâna dintre plopi" iar naratorul este Neculai Isac. Capitolul cuprinde o poveste de dragoste intre a Isac si o țigancă. Această tigancusa era obligata de tatăl ei sa îl ademenească pe Neculai ca să îi fure toți banii. Isac scăpa din „lupta” produsă de tatăl țigăncii, dar fără un ochi.

Succes! :)


mihaelaandreea862: mersi:))
Alte întrebări interesante