rezumat hotul de carti de Markus Zusak
dau coroana si 20 de puncte!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Explicație:
actiunea se intampla in timpul nazismului. o fata si cu fratele ei sunt dusi la o familie noua, caci familia lot biologica nu ii mai putea tine. fratele ei moare pe drum, iar fata fura cartea groparului, caci i se pare interesanta. in noul oras in care sta se imprieteneste cu un baiat, rudy. familia ei gazduieste un evreu, care o invata pe fata sa citeasca, alaturi de tatal ei adoptiv. evreul pleaca la un moment dat, iar peste cv timp se intoarce taicasu de la razboi si continua lectiile cu fata, in subsol, caci cartile erau interzise. peste cv timp, intr-o noapte,fata adoarme in subsol, dar un bombardament ii distruge casa. parintii ei adoptivi mor, dar ea traieste, caci a fost protejata in subsol. rudy moare tot din pricina bombei. dupa multi ani, fata se casatoreste cu evreul pe care l-au adapostit in sibsol
Acesta este rezumatul meu de o pagină al cărții, o scurtă recenzie cu diverse notițe, citate și idei preluate din carte. La fel ca la toate cărțile incluse, îți este util ca să decizi dacă să citești cartea sau nu. Din carte tu vei putea extrage propriile idei, după ce o vei citi.
5 idei din cartea Hoțul de cărți
„Hoțul de cărți“ este un roman devenit bestseller New York Times. A fost publicat în variantă pentru adolescenți și cea pentru adulți, cartea fiind potrivită ambelor categorii de vârstă.
Este un roman cu o perspectivă captivantă, deși este un roman de acțiune ne provoacă să gândim. Descrie triumful vieții, dar este în același timp și tragic.
Trauma subliniază viața lui Liesel Meminger. Majoritatea evenimentelor majore care au loc în viața ei sunt traume care construiesc firul povestirii și generează o mulțime de acțiuni ulterioare pornind din aceste evenimente.
Suferința lui Lisel este pusă în comparație cu celelalte evenimente care au loc în afara vieții ei și consecințele celui de-al doilea război mondial și al Holocaustului.
Cartea, deși descrie evenimente ce au avut loc în cel de-al doilea război mondial și al Holocaustului, nu limitează înțelegerea Holocaustului la perspectiva unui copil. Te pune pe gânduri…
Rezumat Hoțul de cărți
Imaginează-ți cum e să zâmbești după ce primești o palmă peste față. Atunci gândește-te cum ar fi să faci asta de douăzeci și patru de ori pe zi.
Oamenii observă culorile unei zile doar la începutul și sfârșitul ei, dar pentru mine într-o zi se contopesc o multitudine de nuanțe și culori cu fiecare moment care trece. O singură oră poate conține mii de culori diferite. Galben ca ceara, albastru-năstrușnic. Întuneric întunecat.
Nu părăsi: un act de încredere și dragoste, deseori descifrat de copii.
De obicei ne plimbăm având încredere în noi înșine. „Sunt bine” spunem noi. “Sunt în regulă”. Dar uneori adevărul te răpune și nu poți să fugi de el. Atunci îți dai seama că uneori nu este chiar un răspuns – este o întrebare. Chiar și acum, mă întreb cât de mult înseamnă să duc o viață bazată pe convingerile mele.
Trebuie să spun că, deși mi-a frânt inima, sunt bucuros că am fost acolo.
Despre Markus Zusak
Markus Zusak (născut pe 23 iunie 1975) este un scriitor australian de origine germană. A devenit cunoscut pentru romanele Hoțul de cărți și Mesagerul, ambele bestselleruri internaționale. Markus Zusak a câștigat premiul Margaret A. Edwards în 2014.
Zusak a mai scris și The Underdog, Fighting Ruben Wolfe, When Dogs Cry și Bridge of Clay.