Limba română, întrebare adresată de Kissi, 8 ani în urmă

Rezumat in 5 propozitii la textul Saracutul de emil garleanu

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Oanaielena
68
Un mic cărăbuș e luat pe sus de un vârtej și aruncat pe un drum de țară. Pe drum un cocos un curcan și un Păun trec pe lângă el. Cărăbușul crede că ei au de gând să îl mănânce dar trec nepasatori. Cărăbușul încearcă să zboare dar a fost mancat de un pui de sturz

Kissi: Mersi
Oanaielena: Sper sa iti fie de folos îl mai scurte zi dacă iese prea încurcat sau prea simplu (☞ ͡ ͡° ͜ ʖ ͡ ͡°)☞
Răspuns de georgiana273
12
Saracutul de Emil Garleanu

Prima trasatura specifica schitei intalnita si in creatia literara in discutie este caracterul ei epic, deoarece autorul apeleaza la naratiune, ca mod de expunere predominant, prin care se relateaza o serie de intamplari care constituie actiunea schitei. intamplarile se deruleaza, ca in orice opera epica, datorita prezentei personajelor.

Fiind o schita, autorul infatiseaza un singur moment semnificativ - moartea stupida a unui carabus, dupa ce trece printr-o serie de incercari, care de care mai palpitante. Opera este de mica intindere si de aceea si actiunea este simpla, lineara, dar cu toate acestea intamplarile se constituie in momente ale subiectului literar.

Astfel, in expozitiune aflam ca vartejul a luat de pe o ramura un carabus pe care 1-a lasat apoi in mijlocul unui drum de tara, pe o bucatica de hartie alba.

Acum, de aici, incepe odiseea bietului carabus, o data cu aparitia cocosului, care constituie si intriga povestirii.

Alte întrebări interesante