Limba română, întrebare adresată de getacosma50, 8 ani în urmă

rezumat julie din neamul lupilor repedeeee dau coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de losangeles7
7
Julie sau pe numele ei de eschimoasă Miyax este o fată care locuiește în Alaska. În urma morții mamei sale, ea a rămas în grija tatălui său, iar o parte din copilăria ei și-a petrecut-o în tabăra de foci unde a învățat o grămadă de lucruri folositoare pe care orice eschimos trebuie să le știe. Mai târziu această a ajuns să locuiască cu mătușa Martha, fiindcă a trebuit să meargă la școală. Kapugen, părintele lui Julie, s-a dus să vâneze, dar nu s-a mai întors, așa că lumea a considerat că a murit.
Înainte să plece împreună cu Martha, tatăl ei i-a promis că dacă își va dori, la vârsta de treisprezece ani, se va putea căsători cu Daniel, fiul camaradului său, Naka. În speranța că la Barrow va avea un trai mai bun, Julie s-a măritat cu Daniel. Un timp fata a dus-o destul de bine. A ajutat-o pe soacra ei să facă geci sau alte obiecte vestimentare pentru turiștii care veneau îmbrăcați necorespunzător la ei în oraș și s-a întâlnit cu Pearl ocazional la hală. Într-o seară, Daniel a încercat să o violeze pe biata fata, iar ca urmare a acestui incident, Julie a decis să părăsească Barrow și să meargă la o prietenă de corespondență până în San Francisco. Ea a revenit la originile sale de eschimos, reluând cu mândrie numele Miyax.
După câteva zile, Miyax s-a pierdut în mijlocul sălbăticiei arctice. Aici s-a împrietenit cu o haită de lupi. A învățat să comunice cu ei și astfel, foamea nu a mai fost o problemă. Unul dintre puii din haită semăna cu Kapugen, avea într-adevăr ceva din personalitatea puternică a tatălui ei, așa că l-a botezat ca pe acesta, alintându-i numele și strigându-l Kapu. Amândoi au devenit prieteni foarte buni, iar o relație rea nu se afla nici între ea și Amaroq, liderul haitei.
La sfârșitul lui august, după ce puii au început să alerge ceva mai rapid și au învățat să vâneze, lupii s-au despărțit de Miyax, dar au ținut legătura prin limbajul lor specific. Jello, membrul cel mai de jos al haitei, nu a plecat cu ei, dar s-a gândit să-i facă numai rele lui Miyax – i-a devastat casa, iar într-o noapte i-a furat rucsacul în care își ținea cele mai importante lucruri. În acele zile, fata l-a găsit pe Jello mort alături de rucsacul ei.
Perioada vânătoarei de lupi a început, iar Miyax a devenit din ce în ce mai îngrijorată pentru familia ei adoptivă. Într-o zi, când Amaroq și Kapu s-au dus să procure hrană, au fost atacați de oameni din înaltul cerului. Bătrânul lup nu a rezistat și a murit, în timp ce noul conducător, prințul lupilor s-a ales cu o rană adâncă pe care Miyax i-a cusut-o.
După ce eschimoasa s-a asigurat că haita se descurcă, a plecat lăsându-i singuri. Nu a putut să se ducă în San Francisco, fiindcă nu putea să stea alături de oamenii care i-au atacat prietenii, așa că a decis că cel mai bine era să trăiască ca strămoșii ei.
Și-a construit o casă frumoasă în care a găzduit o familie tare drăguță de eschimoși ce i-au povestit despre un înțelept din orașul lor pe nume Kapugen. Miyax a bănuit că era vorba despre tatăl ei și s-a îndreptat imediat într-acolo. Bănuielile ei s-au adeverit, dar Kapugen nu mai era același cum îl știa ea. A preferat să trăiască printre animale și să-și întemeieze o familie în acel loc.



Sper sa te ajute

vlaicuteodora54: care este partea 1?
vlaicuteodora54: partea 2 ?
Alte întrebări interesante