Limba română, întrebare adresată de Andree5000, 9 ani în urmă

Rezumat l Harry Potter și pocalul de foc
Va rog REPEDE.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
170
Harry Potter si pocalul de J.K.Rowling
Harry Potter se afla in al patrulea an la scoala de magie Hogwarts . Este ingrijorat , deoarece la scoala , s-a anuntat meciul pentru cupa la Vâjt-Haţ,
din cauza traditiei de a fi organizat turnirul celor 3 vrajitori . Au venit 2 scoli din strainatate , care alaturi  de scoala lui Harry , va participăa la turnir . Dumbledore , directorul scolii , a adus in sala de mese , pocalul de foc , care v-a alege cei ce vor participa la concurs . Au fost alesi cei 3 vrajitori , dar parca cineva prin magie a determinat pocalul de foc sa il aleaga pe Harry , fiind al patrulea vrajitor al turnirului .Toti din scoala ,cred ca este vina  lui Harry , iar Ron , prietenul lui Harry nu mai vorbea cu el . Harry si cei 3 vrajitori au trecut prin 3 probe , una sa treaca de un dragon , a doua sa treaca lacul din spatele scolii , inot iar a treia sa treaca printr-un labirint . Harry este tras impreuna cu Cedric , in cupa ,care era  un portal . Ei ajung la lordul Cap de Mort , care i-a facut cicatricea lui Harry si i-a ucis parintii .  . Cedric  este omorat , iar Harry priveste cum Cap de  Mort redevine un om .
S-a duelat cu dusmanul sau , iar Harry s-a reintors la scoala , unde descopera ca profesorul sau de apare de magia neagra, este inlocuit de un impostor . Toata lumea il crede nebun , inafara de Dumbledore , care il crede . Harry se intoarce din nou in lumea oamenilor .

Andree5000: ms mult
Utilizator anonim: cu placere
Utilizator anonim: :)
Alte întrebări interesante