Limba română, întrebare adresată de alexdodoc112, 8 ani în urmă

rezumat la amintiri din copilărie clasa a 7-a . dau COROANA

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de grosuvaleria293
0

Cum nu se lasau copii de sanul mamei nici Ion nu se lasa trezit in aceea dimineata in care mama lui urma sa il trimita la șocolă in Iasi . Ii era Cand se gandea la toate amintirile care il lega de acel sat avea o parere de rau cumplita .

Și cum statea el in pat a dormii numa se gandeste a vorbii cu mama lui despre ideea lui de a se calugarii, ca din punctul lui de vedere calugarii duceau o viata destul de buna .

Asa cum statea el si se gandea , se facuse dimineata si mama lui venise repede al trezii sa mearga de graba la mos Luca care era deja pregatit de drum .

Asa cum mama il grabea pe Ion de drum , el nu apucase sa ii spuna de calugarit si in urmatoarea clipa se afla in caruta cu Zaharia si mos Luca care da frau cailor .

Ma uit impreuna cu Zaharia cum ne indepartam de amintirile noastre dragi si ne indreptam spre necunoscut .

Dupa o zi de mers mos Luca opreste a se odihnii ca sq pornim mai odihniti maine dimineata . Dar lui Ion acum ii este mai mare dorul de casa lui caci tantarii aproape le jupoaie pielea si mirosul de balegi cu care mos Luca a facut focul il cuprind dea binelea .

Odata cu multumirea gazdei , plecam iaras la drum.

Dupa ceva ore de mers numai se gasesc niste tineri care incep sai badjocireasca caii lui mos Luca .

Ion si Zaharia vazand ca stau sa se faca de ras se acopera cu o patura .

Mos Luca deja nervos numa se intinde sa ne biciuiasca dar noi pornim a rade .

Dupa atata rabdare am ajuns Ion se uita in jurul lui si vede numai calugari cu barbi sau fara stand si izbavandusi pacatele .


alexdodoc112: ms de copy paste ce pot sa zic!....
Alte întrebări interesante