Limba română, întrebare adresată de radu5827, 8 ani în urmă

Rezumat la cartea narnia vol 1 va rog mult DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mihai2625262
6
Cronicile din Narnia 1-Rezumat

Romanul debutează în anul 1900 la Londra cu întâlnirea dintre Polly și Digory. Acesta se mutase de curând în casa de lângă Polly unde locuiau unchiul și mătușa lui. Prin urmare, Polly și Digory ajung să petreacă o mare parte din timp împreună.


Într-o zi, vrând să exploreze o casă din vecini mergând prin tunelul ce unea acoperișurile caselor, nimeresc în camera secretă a unchiului lui Digory, Andrew.
Aici, el le mărturisește că este magician și o ademenește pe Polly să atingă niște inele, făcând-o să dispară. Vrând să o aducă înapoi, Digory atinge și el inelele și ajunge astfel în Pădurea de la hotarul dintre tărâmuri.

Charn

Împreună cu Polly descoperă că pot călători în diferite lumi paralele, sărind în ochiurile de apă din pădure.
Astfel că, înainte de a se întoarce acasă, aceștia decid să facă un popas.

Iată-i, așadar, ajunși în Charn, o lume unde nu se afla țipenie de om. Dar Digory reușește cumva să trezească o vrăjitoare rea.



Haos în centrul Londrei

Vrând să se întoarcă acasă, Digory și Polly ating inelele, dar vrăjitoarea se agață de ei și ajunge și ea în lumea lor.
Unchiul Andrew se arată fascinat de ea, însă nu reușește să o împiedice din a face tot felul de groazavii, crezând ca ea este regina acestei lumi.
Se creează un adevărat haos în centrul Londrei, iar Polly și Digory încercă să rezolve totul ducând-o pe vrăjitoare înapoi în lumea ei.
Doar ca în toată agitația iscată, alături de ei nimerește și unchiul Andrew, un birjar și calul sau.

Crearea unui nou tărâm

Cu toții ajung fix la crearea unui nou tărâm, Narnia. De aici și denumirea cărții “Cronicile din Narnia“. Acesta era creat de un leu prin cântec. Iar supușii lui erau tot felul de animale cuvântătoare.
Văzând puterea leului, Digory il roagă să îi dea ceva pentru a o vindeca pe mama sa aflată pe moarte.



Leul îi cere în schimb să facă o călătorie și să îi aducă un măr dintr-un pom aflat la mare depărtare.

Ajuns la fața locului împreună cu Polly și calul birjarului care acum vorbea și avea aripi, se întâlnește cu Vrăjitoarea cea rea.

Aceasta dorea să devină regină și în această lume, astfel că încearcă să-l ademenească pe Digory să păstreze mărul pentru el, fără a-l mai duce leului.
Digory însă, nu cedează tentației și reușește să scape de ea.

Digory este răsplătit

Ajuns din nou în Narnia, mărul este plantat, iar pe loc crește un pom minunat. Acesta avea puterea de a ține departe de acest tărâm vrăjitoarea cea rea. Pentru fapta sa, leul îl răsplătește pe Digory cu un măr capabil să îi vindece mama.
Prin urmare, mama lui Digory se însănătoșește, iar copiii plantează restul mărului în grădină. Cu timpul, din acesta crește un pom, dar fără aceleași virtuți ca pomul original.
Peste ani, când copacul se rupe în urma unei furtuni, iar Digory este un profesor în vârstă îl va transforma într-un dulap.

libris.ro
Dulapul însă, mai păstrează proprietăți magice, cum avem să descoperim în cel de-al doilea volum al seriei cronicile din Narnia, Leul, vrăjitoarea și dulapul al cărui rezumat îl găsiți în articolul










Succes!
Alte întrebări interesante