Limba română, întrebare adresată de nitumarius113, 8 ani în urmă

rezumat la cartea Nord contra Sud!! Dau coroană ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de floridecires301
0

Răspuns:

Nord contra sud este povestea tragica a familiei Burbank, care detineau si locuiau pe o plantatie din statul Florida (stat confederat) si care impartaseau in acelasi timp parerile nordului asupra sclavagismului; dar este greu sa fi de acord cu opiniile nordiste in timp ce tu locuiesti intr-un stat sudist, din acest motiv familia Burbank va avea de suferit, de la rapiri, atacuri si jafuri pana la rasturnari de situatii spectaculoase.

Desi romanul se axeaza mai mult pe problemele acestei familii, Verne reuseste sa creioneze un cadru cat se poate de verosimil in ce priveste perioada Razboiului Civil American; de la date exacte si pana la descrieri amanuntite ale bataliilor si a partilor combatente, cititorul este atras intr-o epoca a Americii mai putin cunoscuta de noi (ma rog, istoricii cunosc mai bine perioada Razboilui Civil American, dar banuiesc ca nu toti suntem istorici).

Personajele sunt pline de dramatism, curaj, devotament, au spirit de sacrificiu, solidaritate si speranta, toate acestea facand aluzie la caracteristiciile spiritului american: curaj, sacrificiu si speranta.

Romanul este scurt, are pana in 300 de pagini si se citeste usor. Intr-un cuvant, este un roman de citit seara, inainte de culcare sau in timpul liber; in cateva zile nu aveti ce face cu el, deoarece devii dependent de el.

Singurul lucru care nu mi-a placut a fost finalul, mult prea scurt si previzibil. Personal ma asteptam la un final mai grandios, mai mare, asa cum ne-a obisnuit Verne (n.r. vezi 20000 de leghe sub mari, Insula misterioasa si Mihail Strogov), dar acum s-a optat pentru redarea unei actiuni verosimile.

Alte întrebări interesante