Limba română, întrebare adresată de asorlea16, 8 ani în urmă

Rezumat la cei trei frati de imparat. Nici prea scurt, dar nici prea lung. RAPIDDD

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Felicity1for1now
6
Era odata un om sarac care avea o femeie si trei copilasi . El muncea pe branci zi si noapte pentru a reusi sa isi intretina familia . Copii erau flamanzi mai tot timpul . 
     Omul pleca intr-o zi sa aduca niste lemne pentru a face un foc si gasi in padure intr-un copac un cuib de pasare , cum nu mai vazuse in viata lui . Dori sa stie ce pasare se afla acolo asa ca isi lepada calevrii isi facuse curaj si se sui in copac . 
     Cand ajunse acolo ce sa vaza , era un ou ca de gaina . Oul era asa de frumos incat omul avu o retinere inainte sa il atinga . In cele din urma il lua si il baga in san . Culese uscaturile si pleca acasa . Il pastra si pe urma se imbogati deoarece oul il vindea pe multi bani in targ si in fiecare zi gasea altul pleca cu afacerile si in alte tari . Dascalul de la biserica dorea oul si vroia sa ii omoare pe copii . ei au scapat si au luat si pasarea pe care a reusit sa o prinda tatal sau in trecut . fiecare a avut un vii tor stralucit si au ajuns imparati . Acolo au trait fericiti pana la adanci batraneti .

asorlea16: Multumesc
Alte întrebări interesante