Istorie, întrebare adresată de robiegri0, 8 ani în urmă

rezumat la divina comedie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de robobelo23
20

Răspuns:

Protagonistul acestei lucrări este Dante însuși, căruia îi este umbra faimosului poet Virgil, cu o propunere de a face o călătorie prin viața de apoi. Dante are îndoieli la început, dar este de acord că Virgil îi spune că a cerut-o pe Beatrice (iubita autorului, care a murit cu mult timp în urmă) să devină ghidul său pentru poet.

Calea personajelor începe cu iadul. Înainte de a intra în ea, există suflete mizerabile care, în timpul vieții, nu au făcut nici binele, nici răul. Dincolo de poartă este râul Acheron, prin care Charon trimite pe cei plecați. Eroii se apropie de cercurile iadului:

Primul este membrul, sufletele celor necreditați și cei care nu au făcut răul aici. Acestea includ înțelepții și eroii din antichitate, cum ar fi Homer, Socrate, Platon și Virgil.

Al doilea este păzit de Minos și este destinat volupticii.

Cel de-al treilea este pus deoparte pentru un duș de lacom și lacom. La intrarea în acest cerc se află câinele cu trei capete Cerberus. Ploaia continuă aici, astfel încât sufletele se scot în noroi tot timpul.

Al patrulea este rezervat comercianților și deșeurilor, dintre care majoritatea au fost anterior părinți și cardinali. Este păzită de uriașul Plutos.

Al cincilea acceptă sufletele invidioaselor și cei care sunt prinși de mânie.

Al șaselea este situat la poalele orașului Dita. Aici aici sunt îngropați ereticii.

Al șaptelea este destinat sinuciderilor, ucigașilor, blasfemilor, ucigașilor. Când Dante atinge o ramură de tufiș, sângele negru se revărsa din ea, planta gemând. Sa dovedit că acestea sunt sufletele de sinucidere care prick la Harpies, provocând dureri teribile.

Al optulea - pentru ipocriți, înșelători, proxeneți, hoți, sectari.

Al nouălea este rezervat sufletelor trădătorilor. Aici este lacul înghețat, în care toți cei care i-au trădat pe rudele lor au fost înghețați de întregul corp. În centrul pământului se află stăpânul lumii interlope Lucifer. Are trei guri care devoră pentru totdeauna pe Iuda, Brutus și Cassius.

Image

După ce a trecut prin toate cercurile iadului, Dante și tovarășul său au urcat sus și au văzut stelele.

"Comedie divină". Rezumatul "Purgatoriu"

Personajul principal și ghidul său cad în purgatoriu. Aici sunt întâmpinați de gardianul Caton, care îi trimite la mare să se spele. Sateliții sunt trimiși la apă, unde Virgil spală departe de fața lui Dante funinginea din lumea interlopă. În acest moment, călătorii pot înota prow, care este condus de un înger. El a aterizat sufletele celor morți care nu au mers în iad. Cu ei, eroii fac o călătorie la muntele de purgatoriu. Pe drum, se întâlnesc cu un coleg de la Virgil - poetul Sordello, care se alătură.

Dante adoarme și într-un vis este transferat la porțile purgatoriei. Aici, îngerul scrie pe fruntea poetului șapte litere care denotă păcatele muritoare. Eroul trece prin toate cercurile purgatoriale, fiind eliberat de păcat. După ce trece prin fiecare cerc, îngerul șterge scrisoarea de a depăși păcatul din fruntea lui Dante. În ultima tură poetul trebuie să treacă prin flăcările de foc. Dante este frică, dar Virgil îl convinge. Poetul trece încercarea de foc și merge în cer, unde îl așteaptă Beatrice. Virgil tace și dispare pentru totdeauna. Dragostea lui îl spală pe Dante în râul sfânt, iar poetul simte forțele care se revarsă în corpul său.

Image

"Comedie divină". Rezumat al paradisului

Prea iubiții se înalță la cer. Spre surprinderea protagonistului, a reușit să zboare. Beatrice ia explicat că sufletele care nu sunt împovărate de păcate sunt lumină. Iubitorii trec prin toate cerurile cerești:

primul cer al lunii, unde sufletele călugărițelor;

al doilea este Mercur pentru cei drepți ambițioși;

a treia este Venus, sufletele odihnei iubitoare aici;

al patrulea este Soarele, destinat înțelepților;

al cincilea este Marte, care primește războinici;

al șaselea este Jupiter, pentru sufletele celor drepți;

al șaptelea este Saturn, unde se află sufletele spectatorilor;

al optulea este pentru spiritele celor mari drepți;

al nouălea, există îngeri și arhangheli, serafi și cherubi.

După ce se ridică la ultimul cer, eroul îl vede pe fecioara Maria. Ea se numără printre razele strălucitoare. Dante își ridică capul într-o lumină strălucitoare și luminoasă și găsește cel mai înalt adevăr. El vede zeitatea în trinitatea sa.

Rezumatul Comediei Divine, desigur, vă permite să vă familiarizați cu conceptul general, dar nu este capabil să transmită o mică parte din frumusețea cântecelor din poezie.

Explicație:

  • sper ca e bine!

robiegri0: mersi
robobelo23: cp
tverdohlebgabi58: La inceput ai scapat faptul cum Virgil il aiuta pe Dante sa scarpe de fare in padure
Alte întrebări interesante