Limba română, întrebare adresată de ingridushdeladush, 8 ani în urmă

rezumat la fantastic mr fox de roald dahl va rog minim 25 rânduri e urgent​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de daia34
1
Sper sa re ajute poza atașata
Anexe:

ingridushdeladush: ms mult
daia34: Coronitza??!!!!
teodoraivanica4: mi-a dat-o mie.
Răspuns de teodoraivanica4
3

Răspuns:

Boggis este un fermier de pui enorm de gras, care mănâncă doar pui fierti încărcați în grăsimi. Bunce este un fermier de rațe și gâște a cărui cină îi oferă un temperament bestial. Beans este un fermier de curcani și de mere care bea doar galoane de cidru tare. Domnul Fox este atât de isteț, încât în ​​fiecare seară se strecoară în vale și fură de mâncare de la ferme.  Asta până când, exasperați, aceștia pun la cale un plan ca să-l omoare pe vulpoi: să aștepte în fața ușii până acesta iese din nou afară,apoi să îl împuște. dar vulpoiul își dă seama și sapă în jos ca să trăiască în subteran.

După trei zile prinse în subteran, domnul Fox concepe un complot pentru achiziționarea de mâncare. Lucrând din amintirea domnului Fox despre rutele pe care le-a făcut deasupra solului, el și copiii săi sapă prin pământ și se îndreaptă spre unul dintre cele patru case de pui ale lui Boggis. Domnul Fox omoară câțiva pui și își trimite fiul cel mai mare să ducă mâncarea înapoi la doamna Fox. În drum spre următoarea lor destinație, domnul Fox se întoarce cu prietenul său Badger și îi cere să-l însoțească în misiunea sa, precum și să extindă o invitație la sărbătoare la celelalte animale care nu pot nici ele să mănânce pentru a-și cere scuze că din cauza lui nu pot ieși afară. Ajutat de Badger, sapă un tunel până la depozitul puternic al lui Bunce pentru rațe, gâște, șuncă, slănină și morcovi și apoi la crama secretă a lui Bean. Aici, ei sunt aproape prinși de slujitoarea lui Beans, Mabel, și au o confruntare neplăcută cu rezidentul pivniței, Rat. Își duc lotul înapoi acasă, unde doamna Fox a pregătit un banchet de sărbătoare minunat pentru animalele subterane înfometate și familiile lor.

La masă, domnul Fox invită pe toată lumea să locuiască într-un cartier subteran secret cu el și familia sa, unde niciunul dintre ei nu va mai trebui să se îngrijoreze de fermieri. Toată lumea se înveselește cu bucurie pentru această idee, în timp ce Boggis, Bunce și Bean sunt lăsați să aștepte ca vulpea să iasă din gaura sa.

Autorul concluzionează : „Și, din câte știu, încă așteaptă”.

Alte întrebări interesante