Limba română, întrebare adresată de cipigamerhqp8qbc4, 8 ani în urmă

Rezumat la Harap Alb va rog! Sa nu fie de pe net că mă prinde doamna . SI IMI trăsnește un 4.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de chiritoiucristina2
1

Într o zi un împărat care avea 3 feciori a primit o scrisoare de la fratele lui verde împărat în care scria ,,, dragul meu frate trimitemi te rog frumos un fiu de al tău pentru a deveni împărat locul meu pentru că sunt în vârstă și voi muri,,,,

Împăratul pentru a vedea care are dintre fiii lui este mai înțelept și curajos sa deghizat în urs pentru a vedea cum vor reacționa.

Copilul cel mare se sperie de urs. Cel de al doilea copil se sperie la fel ca primul.

Mezinul familiei adică Harap Alb înainte de a pleca și el înspre unchiul lui vede o bătrânică care îi spune ce să facă atunci când se vedea ursul.

Harap Alb îi ascultă sfaturile acele bătrânici și se îndreaptă înspre unchiul lui călare pe un cal. Când Harap Alb de ursul el îi ascultă sfatul bătrânici și se îndreaptă cu sabia în spre el dar imediat tatăl își scoate costumul de pe el și îi spune planul.

Tatăl lui spus este pregătit să se ducă la unchiul lui și să devină împărat apoi Harap Alb merge și merge până se rătăcește într o pădure.

Mergând și mergând se întâlnește cu un spân care îi arată drumul corect doar cu o condiție să îl ia cu el până la unchiul lui. Ei fiind foarte însetată sa oprit la o fântână la care spânul la împins pe Harap Alb în fântână. Spânul era foarte rău și ia zis lui Harap Alb că îl va scoate din fântână doar dacă Harap Alb se va preface că este slujitorul lui. Harap Alb acceptat această propunere pentru a nu se îneca în fântână. Ei se duc la unchiul lui Harap Alb și fix atunci le povestește despre fiica împăratului roșu. Spânul îl trimite pe Harap Alb ca să îi aducă pe fata împăratului roșu chiar dacă unchiul lui a zis că Împăratul roșu este foarte rău și va face orice pentru a nu își mărita fata. În timp ce mergea Harap Alb înspre Împăratul roșu se întâlnește cu setilă ochilă pasarila gerila si flamanzila. Harap merge Până când ajunge la castelul împăratului roșu zicandui ca este slujitorul lui Harap Alb și că vrea să ceară mână fetei lui în numele lui Harap Alb. Împăratului roșu îl pune pe Harap Alb la mai multe încercări la care și prietenii lui îl ajutăm până când Împăratul roșu nu mai avem ce face î i de mână fiicei lui. El îi puse pe prietenii lui la casele lor mulțumind ule și plecăm cu fata înspre castelul unchiului lui.

După ce îi duce fata totul se află despre spân.

Spânul dispare deodată și Harap Alb cu fata se căsătoresc și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți.





Sper ca te.am ajutat...

Alte întrebări interesante