Limba română, întrebare adresată de tatianagincota2000, 8 ani în urmă

rezumat la Heidi fetița munților va rog repete​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de juravliovroberto7
13

Heidi era o fetita ce ramase orfana inca de la o varsta frageda, o iubitoare de natura si animale care traia alaturi de bunicul sau in muntii Alpi.Ea se ducea foarte des cu Peter, un baiat ce locuia doar cu bunica lui cu oile, la pascut.

 

       Desi bunicul o iubea mult pe fetita, acesta nu o purta la scoala, fapt pentru care matusa Dete o ia pe fetita si o duce la o familie bogata pentru a o ajuta pe infirma Clara si a invata in acelas timp si putina carte.

 

        Cele doua fete se imprietenesc iar la lectiile luate impreuna incep a evolua amandoua. Domnisoara Rottenmeiler( daca bine tin minte) care se ingrijea de Clara are o atitudine mai dura fata de Heidi care incepuse sa simta dorul de casa, de bunicul ei si de Peter. Din cauza dorului de casa, Heidi se imbolnavise tare, fapt pentru care, la recomandarea medicului a fost dusa acasa, in munti.

  

       Acolo, plina de cadouri se intoarce la bunicul ei, care se bucurase enorm de mult sa o revada. Clara, alaturi de bunica ei le facuse o surpriza si mersesera si ei in muntii Alpi la Heidi, unde Clara, ca prin minune putuse iar umbla si astfel dupa ce se imprietenise si cu Peter, toti traira fericiti si Heidi ramasese acasa fiind vizitata din cand in cand de buna ei prietena, Clara.

Alte întrebări interesante