Limba română, întrebare adresată de MariaAle331, 8 ani în urmă

rezumat la o poveste de mark twain, dintre: Aventurile lui Huckleberry Finn; Un yankeu la curtea regelui Arthur; Aventurile lui Tom Sawyer; Print si cersator.

Va rog mult !Este super urgent si am nevoie de ajutor!
Dau coroana+100 puncte+inimioara+ma abonez!


Va rooog mult mult mult de tot!Îmi trebuie pana in 16.02.2018

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de girlkiller
16
Eu personal am citit doar Tom Sawyer detectiv, deci daca nu e o problema pot rezuma aceasta lucrare:

La inceput e doar descrierea lui Tom Sawyer ca protagonist. Matusa lui Polly primeste intr-o zi o scrisoare de la unchiul Silas, adresata lui Tom si a prietenului sau Finn Huckleberry. In scrisoare unchiul i-a rugat pe baieti sa vina sa-l ajute cu munca. Matusa Polly nu a acceptat ideea ca baietii sa plece, insa Tom si-a inscenat refuzul doar sa il faca pe unchiul sau s-o convinga pe matusa Polly.
Seara, voiau deja sa porneasca la drum, matusa Polly l-a insiintat pe Tom despre situatia de la ferma. 
Silas avea doua fiice, iar cea mica avea un admirator secret pe nume Jubider, pe care Silas nu-l agrea. Jubider crezand ca el este motivul principal, se angajeaza la munca grea de la ferma unchiului lui Tom. De fapt Silas nu voia sa aiba de a face cu familia lui, in care fratele sau [al lui Jubider] era criminal, pe care apropo toti il credeau mort, fiinddca nu a fost vazut de sapte ani.

Analizand povestea spusa de matusa Polly, Tom observa ca pe vapor mai este cineva. Acel om statea doar in incaperea sa, iar mancarea ii era lasata la usa. In timp ce Tom se gandea la posibilele motive, Huck isi spunea in minte <<Daca Tom ar trebui sa alege dintre o placinta si un mister, e clar ca ar alege misterul, iar placinta o voi lua eu>> {momentul asta il tin minte perfect}

Astfel Tom si Huck s-au costumat in chelneri si au mers sa serveasca mancarea acelui om. Aflase asfel ca acel om era Jake {fratele lui Jubider}.
El, impreuna cu inca doi prieteni de-ai sai, au furat doua diamante, insa fiindca era prea lacom, in loc sa imparta diamantele cu ceilalti doi, el le-a furat. Acum ceilalti doi prieteni il cauta, iar Jake stie ca prietenii sai sunt si ei pe vapor, de aceea el nu iese. 
Intr-o seara Jake fuge din acea cabina, insa perietenii sai erau pe urmele sale. El fuge in padure unde il asteapta alti doi talhari. Il omoara pe Jake si ii fura cele doua diamante. Jim si Lem [fostii prieteni ai lui JAke] reusesc sa-i puna pe fuga fara mare efort, luandu-i diamantele.

La urmatorul capitol, Jubider moare intr-un mod misterios. Unchiul Silas, fiindca s-a auzit de la vecini ca nu-l agrea pe Jubider, a fost arestat dar primit totusi dreptul la un proces corect. Jumate de carte apoi se povestete cum Tom incearca sa rezolve misterul. La final afla ca Jubider era seful lui Jim si Lem, iar cele doua diamante erau la el, iar el a fost omorat de talhari. Tom reuseste sa-l dezvinovateasca pe unchiul sau si il scapa din inchisoare, vinzand cele doua diamante. 

Sper ca te-am ajutat. 

Alte întrebări interesante