Limba română, întrebare adresată de andreistefan3, 9 ani în urmă

rezumat la pacala avocat snoava populara

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de danamocanu71
503
Un om nevoias a plecat in lume sa-si caute norocul. Chinuit de foame ,se opreste la un han si reuseste sa obtina pe datorie cinci oua si o bucata de paine ,cu conditia sa le plateasca la intoarcere.
Dupa douazeci de ani ,omul se inapoiaza cu gand sa-si plateasca in mod cinstit datoria. Hangiul ii cere doua mii de lei ,pe motiv ca ,daca nu ar fiert ouale ,din ele ar fi iesit gaini care ar fi facut alte oua sporind astfel profitul.
Suparat de aceasta nedreptate ,omul nevoias refuza ca sa plateasca si este chemat in judecata de hangiu. Mergand posomarat spre casa ,omul napastuit se intalneste cu Pacala ,care afla de intamplare si ii propune sa-l angajeze ca avocat.
Pacala nu se prezinta la proces la prima citatie. La a doua infatisare ,el explica judecatorului cauza absentei sale:fierbea graul pe care urma sa-l semene si nu putea sa-l lase pe foc ca se strica. Nedumerit de aceea ce auzea ,judecatorul l-a intrebat daca graul fiert poate rasari. Pacala i-a raspuns atunci ca acesta rasare asa cum ouale pe care le-a fiert jupanul au scos pui si puii s-au facut gainii.
In fata unui asemenea argument ,judecatorul l-a achitat pe omul nevoias.
Alte întrebări interesante