Limba română, întrebare adresată de Raluca147963, 8 ani în urmă

rezumat la Robinson Crusoe capitolul 1
Repede, va roogg la 17 am test din Robinson Crusoe, și nu am citit acest capitol, va rog din suflet, cât de repede se poateee​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mixala
3

Capitolul I

Eroul s-a nascut in 1632, in orasul York (Anglia), intr-o familie mijlocie, onorabila, cu o situatie materiala buna. A primit o educatie aleasa, iar tatal sau ar fi vrut sa lucreze in domeniul juridic. Tanarul de 19 ani nu se gandea insa decat sa plece pe mare, impins de o apriga dorinta, care il facea sa nu ia in seama sfaturile parintilor si sprijinul lor total.

Intr-o zi s-a intalnit cu un coleg de scoala care tocmai pleca spre Londra, pe corabia tatalui sau. Fara sa mai intrebe pe nimeni sau sa ceara voie parintilor, s-a imbarcat si a pornit in aceasta calatorie pe mare, prima din viata lui. Desi un timp a avut indoieli si remuscari, gandindu-se mai ales la parintii sai, incetul cu incetul s-a lasat in voia intamplarilor.

Calatoria aceasta a fost cu ghinion, caci o furtuna puternica a dus la scufundarea corabiei, el si cei de pe vas fiind salvati cu mare dificultate de o nava aflata in apropiere. A ajuns pe tarm si, avand ceva bani, s-a indreptat catre Londra, unde a stat un timp, pandind o ocazie de a pleca din nou pe mare.


Raluca147963: mulțumesc super muuuullltt
Alte întrebări interesante