Limba română, întrebare adresată de andrarotaru54, 8 ani în urmă

rezumat la setaua fără nume va rog e urgent as vrea la scena 4,5 si 6 dacă se poate corect il am de învățat ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deddeee
2

Actiunea se petrece intr o gara mica din Valea Prahovei, in provincie, unde nu trec prea multe trenuri. Acolo isi face aparitia Profesorul, care astepta un pachet de la Bucuresti. Cand ajunge pachetul, acesta il deschide si incepe sa citeasca cartea, desprinzandu se de realitate. Langa el, seful garii, Cucu si profesoara de fizico-chimie sunt uimiti de pretul cartii.

Cand se lasa seara, din acceleratul Sinaia-Bucuresti care nu oprea aproape niciodata in gara este data jos o tanara blonda si frumoasa pentru ca nu avea bilet. Femeia purta o rochie alba si decoltata, incercand sa si plateasca biletul de tren cu fise de la cazinou. Dupa o discutie lunga intre blonda, profesor si seful garii, timp in care femeia ameninta ca se omoara, ajung la comun acord ca necunoscuta sa doarma acasa la profesor, iar acesta sa doarma la prietenul sau, Udrea.

Acasa la profesor, frumoasa blonda devine fascinata de povestile acestuia despre stele si se apropie de el. Afla ca este astronom si ca nemaipomenita carte pe care o primise profesorul era un atlas despre toate stelele descoperite vreodata. Profesorul descoperise si el o stea, dar nu era sigur daca era singurul care o vazuse pana atunci, dar aceasta lipsea din atlas, asadar el chiar descoperise o stea noua, iar cand afla numele blondei, Mona, profesorul denumeste steaua "Mona". Profesorul si Mona au petrecut noaptea impreuna, iar dimineata acesta pleaca la scoala. Intre timp apare in peisaj Grig, barbatul cu care Mona avea o relatie de 3 ani, spunandu i femeii ca e timpul sa se intoarca cu el. Aceasta insa protesteaza si admite ca se simte mai bine in casa profesorului. Grig o ia peste picior si valorifica casa saracacioasa a profesorului, convingand o pe Mona ca merita o viata in lux. Cand apare profesorul, Grig se prezinta ca fiind fratele Monei, iar profesorul ii cere mana pe loc. Grig nu este deloc suparat ca iubita sa l a inselat, mai mult de atat isi bate joc de profesor dupa ce acesta pleaca si o convinge pe Mona sa se intoarca cu el acasa. Cand profesorul revine, fata ii marturiseste ca trebuie sa plece, iar acesta realizeaza ca nu se mai intoarce niciodata. "Pentru ca nicio stea nu se intoarce niciodata din drumul ei"

Ti am povestit tot ce stiam eu, sper sa te ajute. Bafta!

Alte întrebări interesante