Istorie, întrebare adresată de popusoiilinka, 7 ani în urmă

Rezumat la tema Americi latină
Vă rog e urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de deninsta00
0

Răspuns:coroana? <3

Explicație:America Latina este o regiune geografica si culturala din America de Sud si America Centrala, care cuprinde 21 de tari si peste 600 de milioane de locuitori. Regiunea se distinge prin diversitatea sa lingvistica, etnica si culturala, precum si prin istoria sa bogata si complexa, care include perioade de colonizare europeana, lupte pentru independenta, regimuri autoritare si perioade de democratizare.

America Latina a fost marcata de probleme economice si politice persistente, precum inegalitatea sociala, coruptia, instabilitatea politica si violenta. Cu toate acestea, regiunea a inregistrat progrese semnificative in domeniile educatiei, sanatatii si tehnologiei in ultimele decenii, si a inceput sa se dezvolte ca o forta economica mondiala emergenta.

Cu o populatie tanara si in crestere, America Latina se confrunta acum cu provocari precum migratia, schimbarile climatice si dezvoltarea economica sustenabila. In ciuda acestor provocari, regiunea continua sa se remarce prin bogatia sa culturala, traditiile si resursele sale naturale, si prin potentialul sau de a juca un rol important in lume in viitor.

Alte întrebări interesante