Biologie, întrebare adresată de Alexutzu3254, 8 ani în urmă

Rezumat la tema migratii la animale​.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de arianaaa40
0
Migrația animalelor este mișcarea pe distanțe relativ lungi a animalelor individuale , de obicei pe o bază sezonieră . Este cea mai comună formă de migrație în ecologie. Se găsește în toate grupurile importante de animale, inclusiv în păsări , mamifere , pești , reptile , amfibieni, insecte și crustacee . Cauza migrației poate fi clima locală, disponibilitatea locală a hranei, sezonul anului sau pentru împerechere.

Pentru a fi considerată o adevărată migrație și nu doar o dispersare sau irupție locală, mișcarea animalelor ar trebui să fie o apariție anuală sau sezonieră sau o schimbare majoră a habitatului ca parte a vieții lor. Un eveniment anual ar putea include păsări din emisfera nordică care migrează spre sud pentru iarnă sau gnu care migrează anual pentru pășunat sezonier. O schimbare majoră a habitatului ar putea include somonul atlantic tânăr sau lampreda de mare care părăsesc râul de la naștere atunci când au atins câțiva centimetri în dimensiune. Unele forme tradiționale de migrație umană se potrivesc cu acest tipar.

Migrațiile pot fi studiate folosind etichete de identificare tradiționale, cum ar fi inelele de păsări , sau urmărite direct cu dispozitive electronice de urmărire. Înainte ca migrația animalelor să fie Migrația poate lua forme foarte diferite în diferite specii și are o varietate de cauze. Ca atare, nu există o definiție simplă acceptată a migrației. Una dintre cele mai frecvent utilizate definiții, propusă de zoologul Kennedy .Comportamentul migrator este o mișcare persistentă și îndreptată, efectuată de propriile eforturi locomotorii ale animalului sau de îmbarcarea activă a acestuia pe un vehicul. Depinde de o anumită inhibare temporară a răspunsurilor de menținere a stației, dar promovează eventuala dezinhibare și reapariți acestora.Înțeleasă, s-au formulat explicații folclorice pentru apariția și dispariția unor specii, cum ar fi aceea că gâștele de lipaș au crescut din lipile de gâscă .

Alte întrebări interesante