Limba română, întrebare adresată de stefaniacovlev4321, 8 ani în urmă

rezumat la textul pasare de noapte la persoana 3
cine il face are coroana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de liliagorodetchi
1

Răspuns:

O zi coborase Dumnezeu pe pamant.

Se coșcovise scoarța copacilor, se scorojiseră frunzele, iarba se măcinase, pământul se făcuse cenușie. Locurile se secara .Lighioanele pădurilor umblau cu limba scoasă, să găsească unde să-și stâmpere setea. Atunci, unele din ele, o luară în sus, spre ținuturile înzăpezite, unde nu le putea lipsi apa niciodată.

Cât era ea de greoaie, că nu-și întinsese încă aripile la zbor, cu penele înfoiata, capul nedormit, ochii mari, și-a dezmorțit aripile și-a pornit-o la drum, să găsească un izvor. Peste cateva minute ea a ajuns intr-o padure.Răcoarea nopții o mai învioră.

sub creanga pe care stătea, strălucea ceva Fusese pe acolo un șipot bogat în apă, și-acum nu mai izvora decât câte-o picătură pe care Dumnezeu o păstra, în fiecare noapte, privighetorii. sorbi apa, și-n locul ei rămase pământul întunecat, Și mare-i fu mirarea buhnei când nu mai zări lumina.Se gândi și se hotărî... Dacă sorbise lumina, trebuia și ea, la rândul ei, să lumineze. Poate că Dumnezeu îi hărăzise darul ăsta să mai înfrumusețeze noaptea. Deci noaptea îi era dat ei să trăiască.

De atunci aceasta pasare noaptea poate vedea foarte bine .

Explicație:

Succese mari!!!!❤️❤️❤️❤️❤️

Alte întrebări interesante