Limba română, întrebare adresată de moiseeemeralda, 8 ani în urmă

Rezumat la textul Zâna Munților VA ROG DOAR CA SA FIE MAI LUNG (150 cuvinte) DACĂ REUȘIȚI DAU COROANA ȘI LIKE DE PE ALTE CONTURI SA FIȚI RECOMANDAȚI ȘI SA PRIMIȚI PUNCTEE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lasvegas50
1

ZÂNA MUNȚILOR

rezumat

A fost o dată un împărat foarte isteț care la bătrânețe a fost binecuvântat cu un băiat.

Anii treceau, băiatul creștea si devenea din ce în ce mai iscusit în învățătură și meșteșuguri. În timp ce acesta era în pădure la vânătoare, îi aparu în cale o turturica foarte frumoasă dar, fiindu-i milă acesta nu vrea sa tragă în ea dar, văzând ca se tot ține după el acesa a tras și a nimerit-o deabea în aripă. Aceasta pasăre se dovedește a fii Zâna Munților care se îndrăgostise de băiat.

Peste câteva zile, la Curtea împăratului apare o tânără sărmană care își cauta de muncă, aceasta primind o slujba ca gainăreasă. Toată lumea era uimită de cum își face treaba.

La scurt timp, împaratul este invitat împreună cu familia sa la o nuntă. Aici prințul întâlnește o tânără foarte frumoasă care în mijlocul dansului dispare. După ceva timp, sunt invitați la o altă nuntă unde sa întâmplă la fel. Văzând tristețea fiului său, împaratul poruncește sa se pună smoală în drumul spre următoarea nunta. La nuntă istoria se repeta dar când se grăbea spre casă fata își prinse pantoful în somală. Zile întregi împaratul se duse la toate fetele din regat dar niciunuia nu îi venea pantoful dar, apoi își amintește ca nu a fost la gainăreasă unde pantoful s-a potrivit perfect.

Printul îi propune să se însoare cu el, dar aceasta își arată identitate și îi spune ca dacă se însoară cu o ființă umană își va pierde puterile.

Cu toate acestea, Zâna Munților se căsătorește cu prințul.

Sper sa fie bine deoarece eu am citit-o când eram mai mică.

Îmi cer scuze dacă am greșeli gramaticale::"))


moiseeemeralda: E ff binee
moiseeemeralda: Maa
moiseeemeralda: Mss
lasvegas50: cu placere
lasvegas50: ma bucur ca te-a ajutat
moiseeemeralda: Osa îți dau acm like de pe alte conturi
lasvegas50: :))
lasvegas50: mulțumesc
lasvegas50: :))
lasvegas50: :)))
Alte întrebări interesante